Profesor

Lalić: Nekontrolisano kretanje migranata je bezbjednosna prijetnja

  • Izvor: SRNA
  • 20.08.2024. 11:05

Profesor na banjalučkom Fakultetu bezbjednosnih nauka Velibor Lalić izjavio je danas Srni da događaj u Nevesinju pokazuje da nekontrolisano kretanje migranata predstavlja bezbjednosnu pretnju i da je potrebno preispitati politiku prema migracijama, odnosno suzbijanja nekontrolisanih migracija.

"Problem migracija je posebna bezbjednosna pretnja na tom dijelu granice BiH, na području Republike Srpske, a posebno Nevesinja, gdje veliki broj migranata bez kontrole prelazi granicu", rekao je Lalić.

On je istakao da je potrebno preduzeti adekvatnije mjere s ciljem zaštite granice i kretanja migracija, naglasivši da to nije samo problem Srpske, odnosno BiH, nego globalni.

Dodik pohvalio trebinjsku policiju: Borba protiv terorizma je stalno opredjeljenje

Dodik pohvalio trebinjsku policiju: Borba protiv terorizma je stalno opredjeljenje

"Takvi problemi su u ovom regionu značajnije izraženi. Potrebno je preispitati politiku suzbijanja nelegalnih migracija i jačati kapacitete za njihovo suzbijanje", naveo je Lalić.

U mjestu Zovi Do, u opštini Nevesinje, policija je sinoć lišila života lice koje je uz povike "Alahu ekber" otvorilo vatru na policijske službenike koji su opkolili kuću gdje se nalazilo.

To lice, koje je koristilo dvije vrste automatskog i poluautomatskog oružja, a u jednom trenutku aktiviralo i ručnu bombu, prethodno se oglušivši na pozive policije da se preda.

Pratite nas i putem Vibera