Делегат у Дому народа БиХ

Ковачевић: Суди се Републици Српској, а пресуда ће бити изречена и БиХ

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2024. 12:56

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је данас уочи рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милоши Лукићу у Сарајеву да је ово процес против Српске, али да ће пресуда бити изречена и БиХ.

"Ово је намјера и жеља да се суди Српској из разлога што се суди првом човјеку Републике и једном од директора јавних предузећа због тога што су радили оно на што их Устав Републике Српске и закони Републике Српске обавезују", рекао је Ковачевић новинарима.

Према његовим ријечима, свугдје у свијету, када се иде пред суд, иде се пред лице правде, док само у БиХ праведнике изводе пред лице неправде.

Ковачевић је рекао да се суди Републици Српској, али је исто тако чињеница да ће пресуда бити изречена и БиХ зато што Устав БиХ познаје само једног законодавца.

"Устав БиХ на нивоу БиХ је одредио да постоји само Парламентарна скупштина као орган који може да усваја законе, који може да мијења законе. А ми овдје судимо и водимо процес пред некаквом институцијом која се зове Суд БиХ, а која суди на основу нечега што Парламентарна скупштина не да није усвојила, него никада није ни разматрала", навео је Ковачевић.

То јасно говори, указао је Ковачевић, да је осуђујућа пресуда против БиХ већ донесена и да та пресуда гласи да БиХ није суверена земља, него колонија у којој не владају закони, већ влада сила страних моћника.

"То је све нама потпуно јасно, али имамо увијек веома једноставан закључак који гласи - побиједиће Српска", нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио да су предсједника Републике Српске Милорада Додика покушавали деценијама да криминализују.

"Нема шта нису говорили - од изградње Владе, па чак и до набавке цвјетних аранжмана у Влади Републике Српске, па су се спомињали некакве куће и не знам ни ја шта, никада ништа нису успјели да докажу. И онда су се досјетили тога да доведу некаквог странца којег нико није изабрао, који нема никакав легитимитет, нема никакав мандат да ради било шта у БиХ и да он каже ко не поштује одлуке и кога ће да прогања", рекао је Ковачевић и поновио да ће побиједити Република Српска.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.