Дом народа

Ковачевић: Говорити о демократији, а подржавати неизабраног странца еклатантан примјер лицемјерја

  • Извор: СРНА
  • 02.12.2023. 12:50

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је БиХ заједница три равноправна конститутивна народа и два равноправна ентитета и да свако ко покушава да је било како другачије дефинише или опише, па била то и Амбасада САД, директно атакује на Дејтонски споразум и уставни поредак у БиХ, а то не може проћи.

"БиХ је заједница три равноправна конститутивна народа - Срба, Хрвата и Бошњака, као и два равноправна ентитета - Републике Српске и федерације БиХ. Свако ко покушава било како другачије дефинисати или описати БиХ, па била то и Амбасада САД, директно атакује на Дејтонски споразум, Устав и уставни поредак у БиХ. То неће и не може проћи", рекао је Ковачевић.

Говорити о заштити било какве демократије, а истовремено подржавати право да неизабрани странци намећу законе на основу којих је, између осталог, могуће прогонити демократски изабране представнике грађана и народа због обављања Уставом одређених обавеза, Ковачевић сматра да је то еклатантан примјер лицемјерја и ништа више.


Нова несрећа: Воз ударио ауто на прелазу!

Нова несрећа: Воз ударио ауто на прелазу!

"Не постоји ниједан корак БиХ на путу у ЕУ, а за који свој демократски допринос није дала Република Српска. Сасвим је логично да је СНСД као највећа странка у БиХ унијела и највећи капацитет у сваку одлуку на европском путу. Толико о било каквим блокадама", написао је Ковачевић на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, БиХ може опстати искључиво на бази договора кључних унутрашњих фактора, а никако на интервенцијама, егзибицијама и експериментима странаца.

"Српска има право да брани своја права", закључио је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:25 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:25 Филм

    ''''Филм

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм