Dom naroda

Kovačević: Govoriti o demokratiji, a podržavati neizabranog stranca eklatantan primjer licemjerja

  • Izvor: SRNA
  • 02.12.2023. 12:50

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je da je BiH zajednica tri ravnopravna konstitutivna naroda i dva ravnopravna entiteta i da svako ko pokušava da je bilo kako drugačije definiše ili opiše, pa bila to i Ambasada SAD, direktno atakuje na Dejtonski sporazum i ustavni poredak u BiH, a to ne može proći.

"BiH je zajednica tri ravnopravna konstitutivna naroda - Srba, Hrvata i Bošnjaka, kao i dva ravnopravna entiteta - Republike Srpske i federacije BiH. Svako ko pokušava bilo kako drugačije definisati ili opisati BiH, pa bila to i Ambasada SAD, direktno atakuje na Dejtonski sporazum, Ustav i ustavni poredak u BiH. To neće i ne može proći", rekao je Kovačević.

Govoriti o zaštiti bilo kakve demokratije, a istovremeno podržavati pravo da neizabrani stranci nameću zakone na osnovu kojih je, između ostalog, moguće progoniti demokratski izabrane predstavnike građana i naroda zbog obavljanja Ustavom određenih obaveza, Kovačević smatra da je to eklatantan primjer licemjerja i ništa više.


Nova nesreća: Voz udario auto na prelazu!

Nova nesreća: Voz udario auto na prelazu!

"Ne postoji nijedan korak BiH na putu u ЕU, a za koji svoj demokratski doprinos nije dala Republika Srpska. Sasvim je logično da je SNSD kao najveća stranka u BiH unijela i najveći kapacitet u svaku odluku na evropskom putu. Toliko o bilo kakvim blokadama", napisao je Kovačević na društvenoj mreži "Iks".

Prema njegovim riječima, BiH može opstati isključivo na bazi dogovora ključnih unutrašnjih faktora, a nikako na intervencijama, egzibicijama i eksperimentima stranaca.

"Srpska ima pravo da brani svoja prava", zaključio je Kovačević.

Pratite nas i putem Vibera