Министар одбране у Савјету министара

Кошарац: Зукан Хелез - промотер антисрпске хистерије

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2024. 20:23

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез је промотер антисрпске хистерије и шизофрене политике против сарадње Српске и Србије, чак и када је ријеч о хуманим мисијама, изјавио је Срни замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да су Хелезове пријетње да неће одобрити ангажовање хеликоптера из Србије на гашењу пожара, отклониле сваку сумњу да му је мржња према Србима тотално помрачила ум.

"Ниједан иоле нормалан човјек не може бити против помоћи коју Србија несебично нуди у случају природних непогода", рекао је Кошарац.

Вишковић: Наводи Амбасаде САД политичко спиновање

Вишковић: Наводи Амбасаде САД политичко спиновање

Он је поручио да Хелез мора да престане да обмањује јавност о капацитетима Оружаних снага БиХ и појаснио да хеликоптери Министарства унутрашњих послова Србије имају неупоредиво јаче капацитете и веће спремнике за воду и да су спремни да брже и ефикасније д‌јелују у случају евентуалне потребе у односу на хеликоптере Оружаних снага БиХ, који су застарјели и не могу на адекватан начин одговорити на могуће изазове.

"Хоће ли Хелез преузети одговорност уколико, не дај Боже, ситуација измакне контроли и животи људи буду угрожени?! Шта нам то Хелез поручује?! Да животи Срба, Хрвата и Бошњака из Републике Српске нису вриједни? Да њихова имовина не треба да буде заштићена?! Срамно је, монструозно и нехумано такво понашање", рекао је Кошарац.

Хелез: Нећу одобрити употребу хеликоптера МУП-а Србије

Хелез: Нећу одобрити употребу хеликоптера МУП-а Србије

Он је упитао да ли је Хелез спреман да жртвује безбједност грађана како би се обрачунао са Српском и Србијом и "набилдао" политичке мишиће пред својим малобројним гласачима?

"Нека се мане ћоравог посла! Није му било мало што су саботирали долазак полицијских службеника из Србије у Српску током туристичке сезоне, па би сада да забрањује и помоћ у гашењу пожара", закључио је Кошарац.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез рекао је да неће одобрити употребу хеликоптера МУП-а Србије за гашење пожара на територији БиХ. Хелез је на "Фејсбуку" навео да сматра да овај задатак успјешно могу извршити Оружане снаге БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 АТВ Специјал: Крим

    Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

  • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

    Филм: Зваћу те По (12+)

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Ноћни програм

    Ноћни програм