Ministar odbrane u Savjetu ministara

Košarac: Zukan Helez - promoter antisrpske histerije

  • Izvor: ATV
  • 22.07.2024. 20:23

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez je promoter antisrpske histerije i šizofrene politike protiv saradnje Srpske i Srbije, čak i kada je riječ o humanim misijama, izjavio je Srni zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je rekao da su Helezove prijetnje da neće odobriti angažovanje helikoptera iz Srbije na gašenju požara, otklonile svaku sumnju da mu je mržnja prema Srbima totalno pomračila um.

"Nijedan iole normalan čovjek ne može biti protiv pomoći koju Srbija nesebično nudi u slučaju prirodnih nepogoda", rekao je Košarac.

Višković: Navodi Ambasade SAD političko spinovanje

Višković: Navodi Ambasade SAD političko spinovanje

On je poručio da Helez mora da prestane da obmanjuje javnost o kapacitetima Oružanih snaga BiH i pojasnio da helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije imaju neuporedivo jače kapacitete i veće spremnike za vodu i da su spremni da brže i efikasnije d‌jeluju u slučaju eventualne potrebe u odnosu na helikoptere Oružanih snaga BiH, koji su zastarjeli i ne mogu na adekvatan način odgovoriti na moguće izazove.

"Hoće li Helez preuzeti odgovornost ukoliko, ne daj Bože, situacija izmakne kontroli i životi ljudi budu ugroženi?! Šta nam to Helez poručuje?! Da životi Srba, Hrvata i Bošnjaka iz Republike Srpske nisu vrijedni? Da njihova imovina ne treba da bude zaštićena?! Sramno je, monstruozno i nehumano takvo ponašanje", rekao je Košarac.

Helez: Neću odobriti upotrebu helikoptera MUP-a Srbije

Helez: Neću odobriti upotrebu helikoptera MUP-a Srbije

On je upitao da li je Helez spreman da žrtvuje bezbjednost građana kako bi se obračunao sa Srpskom i Srbijom i "nabildao" političke mišiće pred svojim malobrojnim glasačima?

"Neka se mane ćoravog posla! Nije mu bilo malo što su sabotirali dolazak policijskih službenika iz Srbije u Srpsku tokom turističke sezone, pa bi sada da zabranjuje i pomoć u gašenju požara", zaključio je Košarac.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez rekao je da neće odobriti upotrebu helikoptera MUP-a Srbije za gašenje požara na teritoriji BiH. Helez je na "Fejsbuku" naveo da smatra da ovaj zadatak uspješno mogu izvršiti Oružane snage BiH.

Pratite nas i putem Vibera