Бањалука

Кошарац: За разлику од Конаковића, Врањеш поступио на уставан начин

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 11:02

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поздравио је и апсолутно подржао одлуку амбасадора БиХ у Београду Александра Врањеша да Србији не уручи "протестну ноту" министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића, будући да је ријеч искључиво о Конаковићевом личном ставу, а не усаглашеном и званичном ставу БиХ.

Кошарац је нагласио да Конаковић нема уставно и законско право да креира спољну политику, јер је то питање у уставној надлежности Предсједништва БиХ.

"Ни Предсједништво БиХ, као ни Савјет министара, о томе се нису изјашњавали, а камоли дали сагласност. Ријеч је о једностраној и неуставној акцији актуелног министра иностраних послова у Савјету министара, који се на перфидан начин покушава обратити званичним институцијама Србије у вези са одржавањем Свесрпског сабора", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

За разлику од Конаковића, нагласио је Кошарац, амбасадор Врањеш је поступио на уставан начин, штитећи уставне надлежности институција на нивоу БиХ.

Упаљен и метеоаларм: Стиже невријеме, на удару већи дио БиХ

Упаљен и метеоаларм: Стиже невријеме, на удару већи дио БиХ

"Представници Српске на заједничком нивоу ће и даље наставити да упозоравају на неуставне праксе Конаковића, који је умислио да има право да властите политичке опсервације износи као званичне ставове БиХ. То је класична узурпација институција и злоупотреба овлаштења са којом се мора престати", поручио је Кошарац.

Амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш изјавио је јуче да није ни донио нити је уручио протестну ноту Србији поводом Свесрпског сабора.

Пратите нас и путем Вибера