Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Тражићу извјештај о састанку Криштове са Фон дер Лајеновом

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 14:04

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да ће од Борјане Кришто затражити да достави извјештај, односно потпуну информацију о састанку са предсједницом Европске комисије Урсуле фор ден Лајен која је боравила у посјети БиХ.

"Остајем при ставу да је на састанку са предсједницом ЕК у Савјету министара БиХ требало да буду чланови Колегијума, а не само предсједавајућа. С обзиром на ову негативну и неприхватљиву праксу, затражићу од предсједавајуће СМБиХ Борјане Кришто извјештај, односно потпуну информацију о састанку са предсједницом ЕК“, навео је Кошарац у објави на свом налогу на друштвеној мрежи Инстаграм. 

Кошарац је поручио да сматра да је неопходно да на састанцима са високим званичницима буду присутни чланови Савјета министара БиХ из реда сва три конститутивна народа, "јер је то једини начин да се кредибилно, чињенично и аргументовано изнесу ставови у име БиХ“.

Кошарац је данас присуствовао састанку који је организовао српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић са представницима Републике Српске у Савјету министара БиХ. 

"Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нас је информисала о разговорима са предсједницом Европске комисије, с фокусом на нову политику проширења ЕУ и реализацију 14 приоритета, као и економске програме ЕУ“, навео је Кошарац.

Кошарац је додао да је важно је да је предсједнца Европске комисије имала прилику да у Предсједништву БиХ од српског члана Жељке Цвијановић чује ставове Републике Српске и политике њених институција.

Пратите нас и путем Вибера