Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Tražiću izvještaj o sastanku Krištove sa Fon der Lajenovom

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2023. 14:04

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da će od Borjane Krišto zatražiti da dostavi izvještaj, odnosno potpunu informaciju o sastanku sa predsjednicom Еvropske komisije Ursule for den Lajen koja je boravila u posjeti BiH.

"Ostajem pri stavu da je na sastanku sa predsjednicom ЕK u Savjetu ministara BiH trebalo da budu članovi Kolegijuma, a ne samo predsjedavajuća. S obzirom na ovu negativnu i neprihvatljivu praksu, zatražiću od predsjedavajuće SMBiH Borjane Krišto izvještaj, odnosno potpunu informaciju o sastanku sa predsjednicom ЕK“, naveo je Košarac u objavi na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram. 

Košarac je poručio da smatra da je neophodno da na sastancima sa visokim zvaničnicima budu prisutni članovi Savjeta ministara BiH iz reda sva tri konstitutivna naroda, "jer je to jedini način da se kredibilno, činjenično i argumentovano iznesu stavovi u ime BiH“.

Košarac je danas prisustvovao sastanku koji je organizovao srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sa predstavnicima Republike Srpske u Savjetu ministara BiH. 

"Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nas je informisala o razgovorima sa predsjednicom Еvropske komisije, s fokusom na novu politiku proširenja ЕU i realizaciju 14 prioriteta, kao i ekonomske programe ЕU“, naveo je Košarac.

Košarac je dodao da je važno je da je predsjednca Еvropske komisije imala priliku da u Predsjedništvu BiH od srpskog člana Željke Cvijanović čuje stavove Republike Srpske i politike njenih institucija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: