Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Против Додика се води организована кампања

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2024. 11:54

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је након рочишта у Суду БиХ сасвим јасно да је суштина ове фарсе и "намјештаљке" управо у томе да се предсједнику Републике Српске Милораду Додику онемогући да обавља своје институционалне и политичке обавезе као предсједник Српске и лидер СНСД-а, најјаче политичке странке.

Он је указао да у прилог томе говори и чињеница да су три рочишта заказана у септембру у току предизборне кампање за локалне изборе.

"Мисија налогодаваца овог срамног процеса и оних који проводе њихове намјере јесте да дисциплинују предсједника Додика, који је одбио да се повинује самовољи нелегитимног странца Шмита", оцијенио је Кошарац.

Такође, додао је он, одређене активности на дискредитовању других људи свједоче о намјери различитих обавјештајних структура да раде на урушавању СНСД-а, као најјаче и најорганизованије политичке партије са најбољим националним програмом, знајући да грађани Српске у сваком изборном циклусу Додику и СНСД-у дају све веће повјерење.

"Против предсједника Додика и СНСД-а се води организована кампања чији је циљ слабљење, урушавање и нестанак са политичке сцене", навео је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Према његовим ријечима, убијеђени су да, ако остваре своје прљаве циљеве, у Српској више неће постојати политичка снага која ће у оваквом капацитету окупљати српски народ и водити одговорну политику заштите интереса и позиција Републике Српске.

Он је нагласио да су одавно препознати њихови прљави циљеви и подвале.

Наш одговор је, каже Кошарац, јединство, организованост, спремност и чврсто опред‌јељење да стојимо уз политику предсједника Додика и институција Српске.

"Неће нас поколебати нити спријечити да у пуној политичкој мобилности уђемо у предстојећи изборни процес, те да уз подршку нашег народа наставимо са провођењем политика предсједника Додика и СНСД-а, које значе очување Српске и даље јачање њених позиција", поручио је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера