Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Protiv Dodika se vodi organizovana kampanja

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2024. 11:54

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je nakon ročišta u Sudu BiH sasvim jasno da je suština ove farse i "namještaljke" upravo u tome da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku onemogući da obavlja svoje institucionalne i političke obaveze kao predsjednik Srpske i lider SNSD-a, najjače političke stranke.

On je ukazao da u prilog tome govori i činjenica da su tri ročišta zakazana u septembru u toku predizborne kampanje za lokalne izbore.

"Misija nalogodavaca ovog sramnog procesa i onih koji provode njihove namjere jeste da disciplinuju predsjednika Dodika, koji je odbio da se povinuje samovolji nelegitimnog stranca Šmita", ocijenio je Košarac.

Takođe, dodao je on, određene aktivnosti na diskreditovanju drugih ljudi svjedoče o namjeri različitih obavještajnih struktura da rade na urušavanju SNSD-a, kao najjače i najorganizovanije političke partije sa najboljim nacionalnim programom, znajući da građani Srpske u svakom izbornom ciklusu Dodiku i SNSD-u daju sve veće povjerenje.

"Protiv predsjednika Dodika i SNSD-a se vodi organizovana kampanja čiji je cilj slabljenje, urušavanje i nestanak sa političke scene", naveo je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

Prema njegovim riječima, ubijeđeni su da, ako ostvare svoje prljave ciljeve, u Srpskoj više neće postojati politička snaga koja će u ovakvom kapacitetu okupljati srpski narod i voditi odgovornu politiku zaštite interesa i pozicija Republike Srpske.

On je naglasio da su odavno prepoznati njihovi prljavi ciljevi i podvale.

Naš odgovor je, kaže Košarac, jedinstvo, organizovanost, spremnost i čvrsto opred‌jeljenje da stojimo uz politiku predsjednika Dodika i institucija Srpske.

"Neće nas pokolebati niti spriječiti da u punoj političkoj mobilnosti uđemo u predstojeći izborni proces, te da uz podršku našeg naroda nastavimo sa provođenjem politika predsjednika Dodika i SNSD-a, koje znače očuvanje Srpske i dalje jačanje njenih pozicija", poručio je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: