Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ

Кошарац: Српска показала посвећеност ЕУ интеграцијама

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2024. 12:07

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Сташа Кошарац поручио је да је Република Српска показала посвећеност ЕУ интеграцијама, уз поштовање домаћег договора и уставних надлежности.

"Српска је конструктиван партнер, за сва отворена питања понудили смо рјешења, а наши представници активно учествују у радним групама за израду законодавног оквира“, навео је Кошарац у објави на друштвеној мрежи "Инстаграм“.

Како је додао, Република Српска подржава измјене Изборног закона, укључујући техничке измјене, уз јасан став да Српска директно бира свог члана Предсједништва БиХ. Такође, додао је, када је у питању закон о суду, наш приједлог је да сједиште апелационог вијећа буде у Бањалуци.

Тражи се забрана дефилеа поводом 1. марта у Брчком

Тражи се забрана дефилеа поводом 1. марта у Брчком

"Остварили смо коректан напредак на ЕУ путу, између осталог, усвојили смо Закон о спречавању прања новца, ријешили проблем Фронтекса. Желим да вјерујем да ће ЕУ то препознати и понудити нам конкретан датум преговора. Све друго је варка, замајавање и продавање магле“, поручио је Кошарац у објави.

Када је у питању закон о спречавању сукоба интереса, навео је Кошарац, он се може примјењивати само на заједничке институције, а не и на Српску, која има свој закон.

"Наше позиције су јасне и спремни смо на разговор. Нажалост, дио политичке структуре у ФБиХ евидентно има страх од опозиције у ФБиХ, а показује се и да имају потребу да странци, првенствено Марфи и ОХР, и даље намећу рјешења“, додао је он. 

"Оживио“ човјек који је описао пакао: Тамо је смјестио и једног српског краља

Кошарац је поручио да је за Српску то неприхватљиво и "нисмо партнери за то“. 

"Наметнута рјешења воде ову земљу не у ЕУ, него у суноврат са несагледивим посљедицама“, закључио је Кошарац у својој објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Пратите нас и путем Вибера