"Узалуд Конаковић саопштава"

Кошарац: Савјет министара није влада, нити БиХ има владу

  • 15.02.2024. 18:36

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић мора знати да Савјет министара није никаква влада БиХ, већ то што јесте - Савјет министара који се саставља од представника Српске и ФБиХ и служи као помоћни орган Предсједништва БиХ.

Поручио је ово замјеник предсједавајућег Савјета министара  Сташа Кошарац, реагујући на саопштење Министарства иностраних послова у којем је, између осталог наведено да су "министар Конаковић, као и цијела влада, посвећени промовисању интереса БиХ на међународној сцени, укључујући и процес приступања ЕУ".

"Узалуд Конаковић саопштава јавности да су он, `као и цијела влада`...БиХ нема владу. Ни он, ни ја, нити било који министар у Савјету министара нисмо чланови никакве владе, већ Савјета министара", навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да је дегутантно да Конаковић у јавност пласира неистине о називу институције.

"Ако Савјет министара лажно представља као некакву владу, какве ли све неистине о другим темама шири?", упитао је Кошарац.

Он се осврнуо и на Конаковићеву данашњу изјаву у вези са односима међу партнерима који чине власт на нивоу БиХ.

"Што се тиче Конаковићевих навода о емоцијама и симпатијама према партнерима у власти на заједничком нивоу… Да не будем непристојан, само ћу констатовати да је у једном у праву - нема их. Јер да заиста можемо да се водимо емоцијама, ни Конаковић нити било ко други из те екипе не би био наш избор", истакао је Кошарац.

Но, рекао је Кошарац, представници Српске поштују дејтонско уређење БиХ и вољу грађана ФБиХ, на основу које су за партнере у Савјету министара бирали "Тројку".

Пратите нас и путем Вибера