"Uzalud Konaković saopštava"

Košarac: Savjet ministara nije vlada, niti BiH ima vladu

  • 15.02.2024. 18:36

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković mora znati da Savjet ministara nije nikakva vlada BiH, već to što jeste - Savjet ministara koji se sastavlja od predstavnika Srpske i FBiH i služi kao pomoćni organ Predsjedništva BiH.

Poručio je ovo zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara  Staša Košarac, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih poslova u kojem je, između ostalog navedeno da su "ministar Konaković, kao i cijela vlada, posvećeni promovisanju interesa BiH na međunarodnoj sceni, uključujući i proces pristupanja ЕU".

"Uzalud Konaković saopštava javnosti da su on, `kao i cijela vlada`...BiH nema vladu. Ni on, ni ja, niti bilo koji ministar u Savjetu ministara nismo članovi nikakve vlade, već Savjeta ministara", naveo je Košarac na Instagramu.

On je istakao da je degutantno da Konaković u javnost plasira neistine o nazivu institucije.

"Ako Savjet ministara lažno predstavlja kao nekakvu vladu, kakve li sve neistine o drugim temama širi?", upitao je Košarac.

On se osvrnuo i na Konakovićevu današnju izjavu u vezi sa odnosima među partnerima koji čine vlast na nivou BiH.

"Što se tiče Konakovićevih navoda o emocijama i simpatijama prema partnerima u vlasti na zajedničkom nivou… Da ne budem nepristojan, samo ću konstatovati da je u jednom u pravu - nema ih. Jer da zaista možemo da se vodimo emocijama, ni Konaković niti bilo ko drugi iz te ekipe ne bi bio naš izbor", istakao je Košarac.

No, rekao je Košarac, predstavnici Srpske poštuju dejtonsko uređenje BiH i volju građana FBiH, na osnovu koje su za partnere u Savjetu ministara birali "Trojku".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: