Министар спољне трговине и економских односа

Кошарац: Осам мјесеци није издата дозвола за извоз наоружања у Израел

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 12:17

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац рекао је да су у прошлој години издате четири дозволе за извоз наоружања и војне опреме у укупној вриједности 1.720.393 евра, а да за извоз у Израел дозвола није издата осам мјесеци.

"Посљедња дозвола за крајњу дестинацију државу Израел издата је 29. марта ове године, и то за извозника компанију `Унис гинекс` Горажде, а ријеч је о 90.000.000 комада каписли у вриједности 1.425.150 евра", рекао је Кошарац.

Он је навео да су у 2019. години, 2020. години, 2021. години издате по три дозволе за компаније у ФБиХ, и то компанијама "Унис гинекс" из Горажда и компанији ПТ из Горажда.

Кошарац је, реагујући на наводе делегата Златка Милетића да фирме из БиХ склапају уговоре за извоз муниције и оружја, рекао да Министарство спољне тровине и економскох односа у Савјету министара неће издати дозволу за спољнотрговински промет наоружања и муниције уколико било која од надлежних институција не достави потребне дозволе.

"Министарство спољне трговине и економских односа је задњи орган који потписује дозволе за извршење спољнотрговинског промета", закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм