Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Nikada neću skloniti zastavu Republike Srpske iz prostorije u kojoj sjedim

  • 31.07.2024. 14:44

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da će u prostorijama gd‌je on sjedi i predstavlja Republiku Srpsku i srpski narod, stajati i zastava Republike Srpske.

Košarac je izjavio da je protokol Savjeta ministara tražio da se iz sale Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa za potrebe održavanja današnje sjednice ovog tijela ukloni zastava Republike Srpske.

"Neću nikada skloniti zastavu Republike Srpske iz prostorija u kojima ja sjedim. Moj odgovor bio je potpuno jasan, nikada neću. Tamo gd‌je sjedim ja, a predstavljam Republiku Srpsku i srpski narod, stajaće zastava Republike Srpske", naglasio je Košarac.

On je pojasnio da je zbog loših uslova u zgradi zajedničkih institucija u kojima se održavaju sjednice Savjeta ministara ponudio da se današnja sjednica održi u sali Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, koja je klimatizovana, s obzirom na obimnost dnevnog reda i tema o kojima Savjet ministara danas raspravlja.

"U toj prostoriji je zastava BiH, zastava Republike Srpske i zastava Еvropske unije. Nisam dozvolio, nisam prihvatio i evo danas radimo u uslovima kakvim radimo i u prostoru u kome radimo", rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

On je dodao da su ministri zbog nefunkcionalnosti klime u zgradi zajedničkih institucija više puta tražili da se za potrebe održavanja sjednica Savjeta ministara pronađe drugo mjesto.

Sjednica Savjeta ministara nije održana u sali Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.