Замјеник предсједавајућег Савјета министара

Кошарац: Ни СНСД, ни Република Српска не могу се условљавати

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 09:55

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Сташа Кошарац истакао је да је шокиран намјером федералних посланика да у Парламентарној скупштини БиХ опструишу ратификацију Уговора о финансирању пројекта медицинског комплекса у Бањалуци.

Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а, нагласио је да се ни СНСД ни Република Српска не могу условљавати и да овим додатно угрожавају пројекте у Федерацији БиХ.

Он је на Инстаграму написао да не може људски да разумије да неко покушава саботирати уговор за финансирање проширења медицинског комплекса.

"Зашто то раде?! Треба да се освијесте - ријеч је о медицинској установи. Ријеч је о здрављу људи! Шта је њихов мотив, осим очите жеље да оспоре и успоре развој Српске?! Нећете нас уцјењивати", поручио је Кошарац.

Одгођена сједница Представничког дома: ''СНСД није пристао на уцјене из Сарајева''

Одгођена сједница Представничког дома: ''СНСД није пристао на уцјене из Сарајева''

Кошарац сматра да федералне политичке структуре треба да престану да испуњавају захтјеве странаца и да се окрену договору.

"Но, ако су ово размишљања унутар `тројке`, то је опасније. Онда их то дисквалификује!", нагласио је Кошарац.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је јучерашња хитна сједница одгођена јер су посланици овог и Српског клуба били за обједињену ратификацију свих уговора на дневном реду, док су посланици из клубова Наше странке и Народ и правда Предраг Којовић и Денис Звиздић против тачке која се односи на ратификацију Уговора о финансирању, пројекта медицинског комплекса у Бањалуци. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.