Члан Предсједништва СНСД-а

Кошарац: Марфијев ниво агресивности забрињавајући

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2023. 14:30

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је јасно да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи одавно изашао из дозвољених дипломатских оквира, али да је изузетно забрињавајући ниво његове агресивности и бахатости.

"Девијантно понашање Мајкла Марфија заслужује адекватан медицински третман. Чим прије, тим боље и за њега и за све у овој земљи", истакао је Кошарац.

Oн је оцијенио да у Марфијевом понашању нема ни "д" од дипломатије и достојанства те да на најгрубљи могући начин води бескрупулозну политику против Републике Српске, њеног руководства и српског народа.

"Не труди се чак ни да прикрије мржњу", рекао је Кошарац.

Он подсјећа да Марфи, откако је дошао у БиХ, не пропушта прилику да напада Српску и пријети њеном легитимно изабраном предсједнику Милораду Додику, лажно га оптужујући за дестабилизацију.

"Нека Марфи каже ко из Републике Српске заговара ратне опције и ко помиње сукобе?! Бестидно лаже и сваком својом небулозом додатно потврђује да је отворени непријатељ српског народа", написао је Кошарац.

Наводећи да је управо Марфи главни фактор нестабилности и извор највећих проблема у БиХ, Кошарац је рекао да је амерички дипломата тај који константно помиње сукобе, пријети и отворено се сврстава на једну - бошњачку страну.

Према његовим ријечима, Марфи грубо урушава суверенитет БиХ подржавајући нелегитимног Кристијана Шмита и од БиХ прави колонију.

"У овој земљи он више није ни дипломата, ни драги гост. Марфи је америчка срамота и као такавом, најбоље би му било да првим летом напусти БиХ", поручио је Кошарац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.