Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Marfijev nivo agresivnosti zabrinjavajući

  • Izvor: ATV
  • 15.12.2023. 14:30

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je jasno da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi odavno izašao iz dozvoljenih diplomatskih okvira, ali da je izuzetno zabrinjavajući nivo njegove agresivnosti i bahatosti.

"Devijantno ponašanje Majkla Marfija zaslužuje adekvatan medicinski tretman. Čim prije, tim bolje i za njega i za sve u ovoj zemlji", istakao je Košarac.

On je ocijenio da u Marfijevom ponašanju nema ni "d" od diplomatije i dostojanstva te da na najgrublji mogući način vodi beskrupuloznu politiku protiv Republike Srpske, njenog rukovodstva i srpskog naroda.

"Ne trudi se čak ni da prikrije mržnju", rekao je Košarac.

On podsjeća da Marfi, otkako je došao u BiH, ne propušta priliku da napada Srpsku i prijeti njenom legitimno izabranom predsjedniku Miloradu Dodiku, lažno ga optužujući za destabilizaciju.

"Neka Marfi kaže ko iz Republike Srpske zagovara ratne opcije i ko pominje sukobe?! Bestidno laže i svakom svojom nebulozom dodatno potvrđuje da je otvoreni neprijatelj srpskog naroda", napisao je Košarac.

Navodeći da je upravo Marfi glavni faktor nestabilnosti i izvor najvećih problema u BiH, Košarac je rekao da je američki diplomata taj koji konstantno pominje sukobe, prijeti i otvoreno se svrstava na jednu - bošnjačku stranu.

Prema njegovim riječima, Marfi grubo urušava suverenitet BiH podržavajući nelegitimnog Kristijana Šmita i od BiH pravi koloniju.

"U ovoj zemlji on više nije ni diplomata, ni dragi gost. Marfi je američka sramota i kao takavom, najbolje bi mu bilo da prvim letom napusti BiH", poručio je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: