Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Марфи води директну кампању против Српске

  • 10.08.2024. 11:52

Амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи води директну кампању против Републике Српске, чији је циљ њена финансијска блокада и урушавање уставног капацитета, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

- Његова тобоже брига за грађане Српске је све друго само не истинска, пријатељска и добронамјерна. Она је манипулативна, лажна и лицемјерна. Али, Марфију треба да коначно буде јасно да су грађани Српске одавно прозрели његове опасне и зле намјере - нагласио је Кошарац.

Кошарац додаје, да све што Марфи каже или уради под плаштом лажне бриге за грађане, заправо је у функцији остваривања политичког учинка и разградње Дејтонског споразума на штету Републике Српске.

- Он води хибридни рат против наше отаџбине, а главна мета му је нашом слободном и демократском вољом изабрани предсједник Милорад Додик. Народ Српске је уз предсједника Додика! То ће потврдити и предстојећи локални избори и сваки наредни. То је Марфију највећи проблем! Чињеница да грађани стоје уз политику предсједника Додика и институција Српске мрси конце Марфијевим антиуставним и антидејтонским намјерама. Никада нећемо дозволити том каубоју да нам кроји капу, покорава нас и отима оно што су наши очеви стварали! - објавио је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Он је поручио Марфију да слободно настави да финансира своје сљедбенике, поданичке медије и НВО, како то чине све вријеме, нагласивши да Републици Српској такав новац не треба.

- Јасно нам је да се Амбасада САД у свом антисрпском концепту БиХ свим силама труди да блокира новац из ЕУ, који је намијењен свим грађанима ове земље. То најбоље говори о њиховој слабости и страху од других, јер су свјесни проблема у САД и самој ЕУ - закључио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.