Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Marfi vodi direktnu kampanju protiv Srpske

  • 10.08.2024. 11:52

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi vodi direktnu kampanju protiv Republike Srpske, čiji je cilj njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

- Njegova tobože briga za građane Srpske je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. Ali, Marfiju treba da konačno bude jasno da su građani Srpske odavno prozreli njegove opasne i zle namjere - naglasio je Košarac.

Košarac dodaje, da sve što Marfi kaže ili uradi pod plaštom lažne brige za građane, zapravo je u funkciji ostvarivanja političkog učinka i razgradnje Dejtonskog sporazuma na štetu Republike Srpske.

- On vodi hibridni rat protiv naše otadžbine, a glavna meta mu je našom slobodnom i demokratskom voljom izabrani predsjednik Milorad Dodik. Narod Srpske je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Marfiju najveći problem! Činjenica da građani stoje uz politiku predsjednika Dodika i institucija Srpske mrsi konce Marfijevim antiustavnim i antidejtonskim namjerama. Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu, pokorava nas i otima ono što su naši očevi stvarali! - objavio je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

On je poručio Marfiju da slobodno nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to čine sve vrijeme, naglasivši da Republici Srpskoj takav novac ne treba.

- Jasno nam je da se Ambasada SAD u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz ЕU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj ЕU - zaključio je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.