"Српске жртве не спомиње"

Кошарац: Лицемјерство и морална монструозност Мајкла Марфија

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2024. 18:56

Одлука Амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија да се поклони бошњачким жртвама у Братунцу баш на дан када се у Доњој Градини обиљежава Дан сјећања на жртве геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ показује невјероватну количину лицемјерстав и моралне монстурозности тог америчког дипломате, рекао је замјеник предсједвајућег Савјета министар Сташа Кошарац.

Кошарац је рекао да Марфију нико не спори право да ода почаст бошњачким жртвама, али да је симптоматично да је баш изабрао Дан сјећања на жртве геноцида у НДХ.

"Српске жртве Марфи не спомиње. Није му чак ни на памет пало да оде у Кравицу и ода почаст Србима убијеним у средњем Подрињу и Бирчу", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Кошарац је истакао да је Марфи освједочени србомрзац.

"Навикли смо да од Марфија доживљава малициозне коментаре, свејсни смо његових злонамјерних поступака", рекао је Кошарац и запитао се какав је то човјек који може да прави разлику међу жртвама?

"Зар су српски гробови мање важни и не заслужују почаст? Зар бол и сузе српске мајке мање вриејде, зар црне мараме не заслужују поштовање као и биејле мараме"?, упитао је Кошарац.

Он је оцијенио да Марфијев однос спрам српских жртава није само сраман, скандалозан и недипломатски, него и нељудски и нехуман.

"Ма колико желио да нас понизи и исрпвоцира, неће му поћи за руком. Никада неће успјети да својим монструозним приступом обезвриједи наше жртве, али ни наше достојанство", поручио је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.