Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Кључно за БиХ је да Шмит остане у Минхену, Српска неће у НАТО

  • 19.02.2024. 18:52

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да узурпатор Кристијан Шмит нема никакве везе са европским путем БиХ, а све мање има везе и са здравим разумом док себи даје за право да на безбједносној конференцији у Минхену прича о евроатлантским интеграцијама као кључном питању за будућност БиХ.

"Кад ме већ вуче за језик, кључно је да Шмит остане у Минхену!!! Нека се не враћа, овдје ионако није добродошао", нагласио је Кошарац, реагујући на изјаву Шмита да су, како је рекао, евроатлантске интеграције кључне за развој и напредак у БиХ.

Кошарац је објавио на "Инстаграму" да прича о НАТО интеграцијама БиХ стаје у сљедеће - сарадња да, чланство НЕ, те да Српска неће у НАТО.

Он је навео да је евидентно да дио западних земаља покушава да БиХ, као и поједине земље, увуче у окриље НАТО-а, првенствено због украјинске кризе.

"Дакле, њихова политика нису само ЕУ, већ и НАТО интеграције и то нам константно покушавају ставити на дневни ред. Користе сваку могућу прилику да наметну лажни наратив да је БиХ за НАТО. Онај несрећник Шмит само је дио мозаика. Претходно смо имали /Џејмса/ О'Брајена, високу делегацију НАТО-а и друге. Наравно, слику ће употпунити сарајевски извођачи западне замисли попут /Елмедина/ Конаковића и /Дениса/ Бећировића, који као папагаји понављају мантру о НАТО интеграцијама", истакао је Кошарац.

Он је констатовао да је све то дио осмишљеног и режираног притиска на институције Српске и њене представнике да прихвате чланство у Сјеверноатлантском савезу.

Кошарац је указао да видљива њихова намјера да уруше унутрашњи договор и креирају амбијент како би дошло до драматичних проблема у БиХ.

"Лажни високи представник Шмит експозитура је политике која не жели домаћи договор легитимно изабраних представника три конститутивна народа у БиХ, већ владавину западног фактора уз пуно подаништво и покорност. Шмит је само продужена рука политике мијешања странаца у унутрашња питања у БиХ, уз подршку сарајевских покусних кунића. То у Српској неће проћи! Господо, не мијешајте бабе и жабе!", поручио је Кошарац.

Он је истакао да је Српска партнер за ЕУ пут и интегралну имплементацију 14 кључних приоритета, а што се тиче НАТО-а, Народна скупштина Српске дала је одговор на то - војна неутралност.

"Наш императив је провођење одлука Народне скупштине и заштита интереса Српске", навео је Кошарац. 

Пратите нас и путем Вибера