Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Ključno za BiH je da Šmit ostane u Minhenu, Srpska neće u NATO

  • 19.02.2024. 18:52

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da uzurpator Kristijan Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH, a sve manje ima veze i sa zdravim razumom dok sebi daje za pravo da na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu priča o evroatlantskim integracijama kao ključnom pitanju za budućnost BiH.

"Kad me već vuče za jezik, ključno je da Šmit ostane u Minhenu!!! Neka se ne vraća, ovdje ionako nije dobrodošao", naglasio je Košarac, reagujući na izjavu Šmita da su, kako je rekao, evroatlantske integracije ključne za razvoj i napredak u BiH.

Košarac je objavio na "Instagramu" da priča o NATO integracijama BiH staje u sljedeće - saradnja da, članstvo NЕ, te da Srpska neće u NATO.

On je naveo da je evidentno da dio zapadnih zemalja pokušava da BiH, kao i pojedine zemlje, uvuče u okrilje NATO-a, prvenstveno zbog ukrajinske krize.

"Dakle, njihova politika nisu samo ЕU, već i NATO integracije i to nam konstantno pokušavaju staviti na dnevni red. Koriste svaku moguću priliku da nametnu lažni narativ da je BiH za NATO. Onaj nesrećnik Šmit samo je dio mozaika. Prethodno smo imali /Džejmsa/ O'Brajena, visoku delegaciju NATO-a i druge. Naravno, sliku će upotpuniti sarajevski izvođači zapadne zamisli poput /Еlmedina/ Konakovića i /Denisa/ Bećirovića, koji kao papagaji ponavljaju mantru o NATO integracijama", istakao je Košarac.

On je konstatovao da je sve to dio osmišljenog i režiranog pritiska na institucije Srpske i njene predstavnike da prihvate članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Košarac je ukazao da vidljiva njihova namjera da uruše unutrašnji dogovor i kreiraju ambijent kako bi došlo do dramatičnih problema u BiH.

"Lažni visoki predstavnik Šmit ekspozitura je politike koja ne želi domaći dogovor legitimno izabranih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH, već vladavinu zapadnog faktora uz puno podaništvo i pokornost. Šmit je samo produžena ruka politike miješanja stranaca u unutrašnja pitanja u BiH, uz podršku sarajevskih pokusnih kunića. To u Srpskoj neće proći! Gospodo, ne miješajte babe i žabe!", poručio je Košarac.

On je istakao da je Srpska partner za ЕU put i integralnu implementaciju 14 ključnih prioriteta, a što se tiče NATO-a, Narodna skupština Srpske dala je odgovor na to - vojna neutralnost.

"Naš imperativ je provođenje odluka Narodne skupštine i zaštita interesa Srpske", naveo je Košarac. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: