Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Бранд без икаквог права вријеђа Републику Српску

  • Извор: СРНА
  • 12.08.2024. 16:08

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац оцијенио је да је изузетно опасно што члан Бундестага Михаел Бранд, ментални и морални Пигмеј, наставља са њемачком праксом ревизије историје и тежњом да се српски народ означи као геноцидан.

- Мало им је било геноцида над српским народом у Другом свјетском рату. Сада би поново да одлучују о нашим животима и да нам о Дејтонском споразуму говоре као о "неправедном договору" који крши "основне европске и западне вриједности". Како вас није стид - рекао је Кошарац, реагујући на увредљиве изјаве Бранда на рачун руководства Републике Српске, Србије и Русије.

Према његовим ријечима, народна пословица каже "ко о чему" - то је у најкраћем и коментар на бљувотине које је у сарајевским медијима изнио члан њемачког Бундестага, извјесни Михаел Брант.

- Ријеч је о типичном западњачком медиокритету, без икаквог кредибилитета, који је дао себи за право да брутално вријеђа Републику Српску, њеног предсједника /Милорада/ Додика, институције и цијели српски народ. Прихватио је да буде мегафон политичког Сарајева и промотор антисрпске пропаганде - истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Кошарац је упитао ко је уопште Бранд, те са којим правом се мијеша у унутрашња питања и осјећа позваним да коментарише изборну вољу српског народа.

Он је поручио да "европејац" Брант пита своје "гроселтерн" за које "вриједности" су се залагали у Другом свјетском рату и јесу ли Холокауст и Јасеновац круна тих "вриједности".

- Заиста не вриједи трошити ријечи на ову морално недовршену креатуру. Нека своје фрустрације и будалаштине носи са собом тамо гдје му је мјесто. Ако истински жели добро свим народима у БиХ, једино исправно што може да уради јесте да са собом у Њемачку поведе и свог сународника, фантома из ОХР-а /Кристијана/ Шмита - нагласио је Кошарац.

Бранд је у интервјуу за сарајевско "Ослобођење" изнио низ увреда и злурадих коментара на рачун Републике Српске, њених институција и предсједника Републике Српске Милорада Додика лично.

Он је за Дејтонски мировни споразум рекао да је ријеч о "неправедном договору који је наградио ратне злочине" и који "крши основне европске и западне вриједности", те позвао Њемачку, ЕУ, НАТО, ОХР и друге да се "заузму за народ и буду против лоших момака" у БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм