Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Brand bez ikakvog prava vrijeđa Republiku Srpsku

  • Izvor: SRNA
  • 12.08.2024. 16:08

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ocijenio je da je izuzetno opasno što član Bundestaga Mihael Brand, mentalni i moralni Pigmej, nastavlja sa njemačkom praksom revizije istorije i težnjom da se srpski narod označi kao genocidan.

- Malo im je bilo genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu. Sada bi ponovo da odlučuju o našim životima i da nam o Dejtonskom sporazumu govore kao o "nepravednom dogovoru" koji krši "osnovne evropske i zapadne vrijednosti". Kako vas nije stid - rekao je Košarac, reagujući na uvredljive izjave Branda na račun rukovodstva Republike Srpske, Srbije i Rusije.

Prema njegovim riječima, narodna poslovica kaže "ko o čemu" - to je u najkraćem i komentar na bljuvotine koje je u sarajevskim medijima iznio član njemačkog Bundestaga, izvjesni Mihael Brant.

- Riječ je o tipičnom zapadnjačkom mediokritetu, bez ikakvog kredibiliteta, koji je dao sebi za pravo da brutalno vrijeđa Republiku Srpsku, njenog predsjednika /Milorada/ Dodika, institucije i cijeli srpski narod. Prihvatio je da bude megafon političkog Sarajeva i promotor antisrpske propagande - istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

Košarac je upitao ko je uopšte Brand, te sa kojim pravom se miješa u unutrašnja pitanja i osjeća pozvanim da komentariše izbornu volju srpskog naroda.

On je poručio da "evropejac" Brant pita svoje "groseltern" za koje "vrijednosti" su se zalagali u Drugom svjetskom ratu i jesu li Holokaust i Jasenovac kruna tih "vrijednosti".

- Zaista ne vrijedi trošiti riječi na ovu moralno nedovršenu kreaturu. Neka svoje frustracije i budalaštine nosi sa sobom tamo gdje mu je mjesto. Ako istinski želi dobro svim narodima u BiH, jedino ispravno što može da uradi jeste da sa sobom u Njemačku povede i svog sunarodnika, fantoma iz OHR-a /Kristijana/ Šmita - naglasio je Košarac.

Brand je u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje" iznio niz uvreda i zluradih komentara na račun Republike Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika lično.

On je za Dejtonski mirovni sporazum rekao da je riječ o "nepravednom dogovoru koji je nagradio ratne zločine" i koji "krši osnovne evropske i zapadne vrijednosti", te pozvao Njemačku, ЕU, NATO, OHR i druge da se "zauzmu za narod i budu protiv loših momaka" u BiH. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.