Minstar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac: BiH zemlja falsifikata

  • Извор: СРНА
  • 03.05.2022. 12:12

Minstar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je BiH zemlja falsifikata i da je potreban oprez u vezi sa podizanjem optužnice za Dobrovoljačku, s obzirom na dosadašnje podvale iz kuhinja dijela bošnjačke političke javnosti i međunarodne zajednice.

Košarac je izrazio sumnju u epilog ovog procesa, jer je do sada bilo da zločinci nad Srbima budu malo kažnjeni ili nikako.

"Svjedoci smo svih ovih 30 godina da muslimanska politička javnost pokušava da kreira samo njima znanu istinu. Istina je sasvim drugačija", rekao je Košarac i dodao da su u ratu stradali jednako i Srbi i Hrvati i Bošnjaci.

Prema njegovim rječima, Srbi jedino što traže je istina, a da oni koji su naređivali i izvršavali zločine nad srpskim narodom u BiH i odgovaraju.

"Mi ne želimo nikoga da amnestiramo, samo želimo jednak tretman. Tužilaštvo i Sud BiH su potvrdili svojim djelovanjem da su jedno od najvećih anomalija u zemlji, a njihovi rezultati ne doprinose utvrđivanju istine o dešavanju u BiH u periodu od 1992.-1995.", naglasio je Košarac.

On je naveo da je za to i ovaj događaj u Dobrovoljačkoj ulici jer, kako je rekao, 30 godina čekati da odgovaraju oni koji su organizovali i počinili ratni zločin, prilikom povlačenja regularne vojske iz Sarajeva, govori da je BiH zemlja falsifikata.

"Treba da budemo oprezni u vezi sada podignute optužnce, navikli smo na sarajevske podvale, pogotovo one koje su stvorene u kuhinjama dijela bošnjačke političke javnosti i dijela međunarodne zajednice", rekao je Košarac.

Košarac je istakao da je srpski narod u BiH stradao, branio slobodu, svoja vjekovna ognjišta, te dodao da se ne smije odustati od toga da institucije rade svoj posao.

"Siguran sam da će pravda kad tad biti zadovoljena", rekao je Košarac novinarima u Istočnom Sarajevu.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.