Лидер СНСД-а

"Конаковићев позив - налог америчког амбасадора у БиХ"

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 18:14

Лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је добио позив који је министара спољних послова БиХ Елмедин Конаковић упутио представницима парламентарних странака на састанак о измјени Устава и додао да је то необично.

"Доживљавамо то као налог америчког амбасадор у БиХ Мајкла Марфија да се тако нешто одржи јер је он у својим јавним иступима о томе говорио прије неколико дана. Најбоље да он формира своју посланичку групу па да знамо са ким разговарамо“, рекао је Додик.

Додик је додао да овај Конаковићев позив као и долазак високе делегације у Сарајево - предсједнице Европске комисије Урсулу фон дер Лајен и холандског премијера Марка Рутеа као и премијера Хрватске Андреја Пленковића који је због хрватског члана Предсједништва БиХ одбио да дође у Предсједништво - много говоре.

"Пленковић није желио да иде у Предсједништво зато што сматра да није легитимно да Комшић буде изабран као представник хрватског народа јер нема хрватске гласове“, рекао је Додик.

Додик је поручио да је прича о разговору око Устава измишљена да би се санирала та штета.

"Имамо договор како ћемо се кретати кроз Изборни закон а ја ћу се свакако чути са њим да видим шта је приједлог и зашто се то ради“, рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера