Lider SNSD-a

"Konakovićev poziv - nalog američkog ambasadora u BiH"

  • Izvor: ATV
  • 25.01.2024. 18:14

Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je dobio poziv koji je ministara spoljnih poslova BiH Еlmedin Konaković uputio predstavnicima parlamentarnih stranaka na sastanak o izmjeni Ustava i dodao da je to neobično.

"Doživljavamo to kao nalog američkog ambasador u BiH Majkla Marfija da se tako nešto održi jer je on u svojim javnim istupima o tome govorio prije nekoliko dana. Najbolje da on formira svoju poslaničku grupu pa da znamo sa kim razgovaramo“, rekao je Dodik.

Dodik je dodao da ovaj Konakovićev poziv kao i dolazak visoke delegacije u Sarajevo - predsjednice Еvropske komisije Ursulu fon der Lajen i holandskog premijera Marka Rutea kao i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je zbog hrvatskog člana Predsjedništva BiH odbio da dođe u Predsjedništvo - mnogo govore.

"Plenković nije želio da ide u Predsjedništvo zato što smatra da nije legitimno da Komšić bude izabran kao predstavnik hrvatskog naroda jer nema hrvatske glasove“, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je priča o razgovoru oko Ustava izmišljena da bi se sanirala ta šteta.

"Imamo dogovor kako ćemo se kretati kroz Izborni zakon a ja ću se svakako čuti sa njim da vidim šta je prijedlog i zašto se to radi“, rekao je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: