Тражи останак ОХР-а

Конаковић мољака за даље страно уплитање у унутрашње ствари БиХ

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2024. 19:10

Министар спољних послова мољака за даље страно уплитање у унутрашње ствари БиХ. Па је тако амбасадорима ПИК-а Елмедин Конаковић писао да би ОХР требало да остане у БиХ.

И поред мора општих фраза политичког Сарајева, Конаковић у писму каже да би одласком ОХР-а, БиХ постала нефункционална земља. А највећа опасност, по њему, наравно, вреба од малигног руског утицаја. 

"Много смо радили да напредујемо на путу ка ЕУ, али проевропске снаге БиХ не могу се саме борити против деструктивног руског утицаја. Потребна нам је снажна подршка европских пријатеља и савезника, која ће се показати преко ОХР-а када буду опструисани процеси интеграције у ЕУ и НАТО, угрожен уставни оквир или се покрену сецесионистичке активности“, навео је министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић.

Малигни утицај се налази управо на адреси на коју је Конаковић послао своје писмо, порука је из Републике Српске. Ово је само доказ да су тврдње бошњачких политичара да се залажу за европски пут БиХ - најобичнија лаж, јер је управо затварање ОХР-а један од најважнијих услова на путу ка Европској унији. 

"Ја позивам колегу Конаковића и све остале да мало политички одрасту, да не буду малољетници и да се политиком почну бавити на озбиљан начин, а не да им треба неки старатељ да их води кроз тај процес. На крају, сама изјава колеге Конаковића говори у правцу тога да је БиХ неодржива и да она као таква не може да функционише. Ја одавно нисам чуо већу критику на рачун БиХ као земље од ове данашње“, поручује министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић.

"Невјероватно је да човјек не може да схвати да само дијалог унутар домаћих политичара и народа који живе по дејтонској БиХ може донијети нешто боље за будућност, али он од америчке и енглеске амбасаде не види даље. Он просто није капацитиран да види даље“, каже потпредсједник СНСД-а Сања Вулић.

Ради се о помрачењу демократије када неко ко би требало да буде демократски лидер једног народа, тражи да умјесто њега неко други то ради. Такође, Конаковићево писмо је пуно лажи, каже Радован Ковачевић. 

"Имамо лаж да је високи представник врховни тумач Устава, имамо лаж да постоји високи представник, имамо лаж да постоји ПИК којем се он наводно обраћа, јер ПИК по Дејтонском споразуму исто тако не постоји, и на те три лажи они покушавају да заснују истину“, каже делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

Све ово нажалост није изненађење када је у питању Елмедин Конаковић. Ништа друго се и не може очекивати од политичара који је изјавио: "Вежи коња гдје ти ага каже“. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 22:55 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)