Traži ostanak OHR-a

Konaković moljaka za dalje strano uplitanje u unutrašnje stvari BiH

  • Izvor: ATV
  • 09.08.2024. 19:10

Ministar spoljnih poslova moljaka za dalje strano uplitanje u unutrašnje stvari BiH. Pa je tako ambasadorima PIK-a Еlmedin Konaković pisao da bi OHR trebalo da ostane u BiH.

I pored mora opštih fraza političkog Sarajeva, Konaković u pismu kaže da bi odlaskom OHR-a, BiH postala nefunkcionalna zemlja. A najveća opasnost, po njemu, naravno, vreba od malignog ruskog uticaja. 

"Mnogo smo radili da napredujemo na putu ka ЕU, ali proevropske snage BiH ne mogu se same boriti protiv destruktivnog ruskog uticaja. Potrebna nam je snažna podrška evropskih prijatelja i saveznika, koja će se pokazati preko OHR-a kada budu opstruisani procesi integracije u ЕU i NATO, ugrožen ustavni okvir ili se pokrenu secesionističke aktivnosti“, naveo je ministar spoljnih poslova BiH Еlmedin Konaković.

Maligni uticaj se nalazi upravo na adresi na koju je Konaković poslao svoje pismo, poruka je iz Republike Srpske. Ovo je samo dokaz da su tvrdnje bošnjačkih političara da se zalažu za evropski put BiH - najobičnija laž, jer je upravo zatvaranje OHR-a jedan od najvažnijih uslova na putu ka Еvropskoj uniji. 

"Ja pozivam kolegu Konakovića i sve ostale da malo politički odrastu, da ne budu maloljetnici i da se politikom počnu baviti na ozbiljan način, a ne da im treba neki staratelj da ih vodi kroz taj proces. Na kraju, sama izjava kolege Konakovića govori u pravcu toga da je BiH neodrživa i da ona kao takva ne može da funkcioniše. Ja odavno nisam čuo veću kritiku na račun BiH kao zemlje od ove današnje“, poručuje ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić.

"Nevjerovatno je da čovjek ne može da shvati da samo dijalog unutar domaćih političara i naroda koji žive po dejtonskoj BiH može donijeti nešto bolje za budućnost, ali on od američke i engleske ambasade ne vidi dalje. On prosto nije kapacitiran da vidi dalje“, kaže potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić.

Radi se o pomračenju demokratije kada neko ko bi trebalo da bude demokratski lider jednog naroda, traži da umjesto njega neko drugi to radi. Takođe, Konakovićevo pismo je puno laži, kaže Radovan Kovačević. 

"Imamo laž da je visoki predstavnik vrhovni tumač Ustava, imamo laž da postoji visoki predstavnik, imamo laž da postoji PIK kojem se on navodno obraća, jer PIK po Dejtonskom sporazumu isto tako ne postoji, i na te tri laži oni pokušavaju da zasnuju istinu“, kaže delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

Sve ovo nažalost nije iznenađenje kada je u pitanju Еlmedin Konaković. Ništa drugo se i ne može očekivati od političara koji je izjavio: "Veži konja gdje ti aga kaže“. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 22:55 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)