Министар иностраних послова

Конаковић лијечи властите комплексе нападајући Србију

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:12

Елмедин Конаковић никако да се сабере. Комплекс му је толико прорадио, да позицију првог међу Бошњацима покушава да изгради прозивајући Србију. Смета му то што је на његово негодовање на споразум БиХ са Србијом о полицијској сарадњи стар чак десет година, чињеницама одговорио српски министар унутрашњих послова.

Дупло веће непоштовање ће Србија добити ако не буде поштовала БиХ, пријети Конаковић, тврдећи да је то званични став БиХ. А није.  Прича само у своје име и тиме првенствено показује непоштовање према БиХ и њеном уређењу. Рекао му је то и предсједник Српске.

"Он тиме најбоље урушава сав систем власти на нивоу БиХ. То што њега тапшу неколико земаља запада како је сад он неки добар министар то очигледно није довољно и није тачно. Дакле ако хоћете да говорите у име БиХ онда морате да имате једнако глас и Бошњака и Србина и Хрвата, ако немате та три гласа онда не говорите у име БиХ. Било би пристојно да кажете ово је моје мишљење а не ово је мишљење БиХ", рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Нема Конаковић шта да узвраћа Србији. Нема ни чиме, каже српски члан БХ предсједништва Жељка Цвијановић. Изјаве министра спољних послова БиХ види као очајнички потез лидера једне патуљасте партије са неоправдано великим амбицијама. И џаба му, колико год те изјаве Сарајево воли да слуша.

"На примјер, у име Републике Српске не говори, па испада да је он и не сматра дијелом БиХ. Та потреба да приватизују и државу и њене институције озбиљна је болест од које болују сарајевски политичари. Умјесто да од Србије учи, да говори о путевима, пројектима и развоју, он је, зарад понеког биједног политичког поена, напада. Због тога је БиХ свјетлосним годинама иза Србије по свим параметрима, а како ствари стоје та разлика ће бити само већа", рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Спорењем споразума о полицијској сарадњи са Србијом и Хрватском, Конаковић хоће да узме надлежности МУП-у Српске. И то му неће поћи за руком, каже министар безбједности БиХ. Нема ништа од централизације БиХ, јасан је Ненад Нешић.

"Имамо потписане споразуме са 25 земаља. Са свим земљама у региону. Сарадња коју имамо је добра.  Добро сарађујемо и ту не морамо било шта мијењати", рекао је Ненад Нешић, министар безбједности у Савјету министара БиХ.

Споразум о полицијској сарадњи је неопходан. У њему проблем не види ни Бакир Изетбеговић, који је документу 2014 године дао свој глас. Проблем за БиХ је, каже лидер СДА, постао Елмедин Конаковић, министар без дипломе средње школе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)