Ministar inostranih poslova

Konaković liječi vlastite komplekse napadajući Srbiju

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 19:12

Еlmedin Konaković nikako da se sabere. Kompleks mu je toliko proradio, da poziciju prvog među Bošnjacima pokušava da izgradi prozivajući Srbiju. Smeta mu to što je na njegovo negodovanje na sporazum BiH sa Srbijom o policijskoj saradnji star čak deset godina, činjenicama odgovorio srpski ministar unutrašnjih poslova.

Duplo veće nepoštovanje će Srbija dobiti ako ne bude poštovala BiH, prijeti Konaković, tvrdeći da je to zvanični stav BiH. A nije.  Priča samo u svoje ime i time prvenstveno pokazuje nepoštovanje prema BiH i njenom uređenju. Rekao mu je to i predsjednik Srpske.

"On time najbolje urušava sav sistem vlasti na nivou BiH. To što njega tapšu nekoliko zemalja zapada kako je sad on neki dobar ministar to očigledno nije dovoljno i nije tačno. Dakle ako hoćete da govorite u ime BiH onda morate da imate jednako glas i Bošnjaka i Srbina i Hrvata, ako nemate ta tri glasa onda ne govorite u ime BiH. Bilo bi pristojno da kažete ovo je moje mišljenje a ne ovo je mišljenje BiH", rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Nema Konaković šta da uzvraća Srbiji. Nema ni čime, kaže srpski član BH predsjedništva Željka Cvijanović. Izjave ministra spoljnih poslova BiH vidi kao očajnički potez lidera jedne patuljaste partije sa neopravdano velikim ambicijama. I džaba mu, koliko god te izjave Sarajevo voli da sluša.

"Na primjer, u ime Republike Srpske ne govori, pa ispada da je on i ne smatra dijelom BiH. Ta potreba da privatizuju i državu i njene institucije ozbiljna je bolest od koje boluju sarajevski političari. Umjesto da od Srbije uči, da govori o putevima, projektima i razvoju, on je, zarad ponekog bijednog političkog poena, napada. Zbog toga je BiH svjetlosnim godinama iza Srbije po svim parametrima, a kako stvari stoje ta razlika će biti samo veća", rekla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Sporenjem sporazuma o policijskoj saradnji sa Srbijom i Hrvatskom, Konaković hoće da uzme nadležnosti MUP-u Srpske. I to mu neće poći za rukom, kaže ministar bezbjednosti BiH. Nema ništa od centralizacije BiH, jasan je Nenad Nešić.

"Imamo potpisane sporazume sa 25 zemalja. Sa svim zemljama u regionu. Saradnja koju imamo je dobra.  Dobro sarađujemo i tu ne moramo bilo šta mijenjati", rekao je Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Sporazum o policijskoj saradnji je neophodan. U njemu problem ne vidi ni Bakir Izetbegović, koji je dokumentu 2014 godine dao svoj glas. Problem za BiH je, kaže lider SDA, postao Еlmedin Konaković, ministar bez diplome srednje škole.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)