Предсједник НиП

Конаковић: Дупло више казнити лопова из Народа и правде него обичне грађане

  • Извор: СРНА
  • 14.10.2024. 14:50

Предсједник партије Народ и правда Елмедин Конаковић је, након привођења директора комуналног предузећа "Рад" Нијаза Саламовића, који је члан ове странке, поручио правосудним институцијама да, ако се докаже да је неко из ове партије лопов, буде дупло више кажњен него обичне грађанин.

"Дајем пуну подршку свима који истражују било кога и поручујем, ако ухватите лопова из Народа и правде, њега кажњавајте дупло више него што кажњавате обичне грађане", рекао је Конаковић новинарима одговарајући на питање да прокоментарише привођење Саламовића.

Он је поручио институцијама да "ништа не пакују и не намијештају".

"Саламовић није приведен због јавних набавки и корупције. Чини ми се да је проблем оне његове фамозне потврде у којој он, како кажу они што су пријавили, није био квалификован за именовање на позицију који обавља", навео је Конаковић.

Нови детаљи: Међу ухапшенима извршни директор Жељезница ФБиХ и кадар Наше странке

Нови детаљи: Међу ухапшенима извршни директор Жељезница ФБиХ и кадар Наше странке

Он је дао пуну подршку истрази, да буду изнесени сви аргументи, те поручио да ако је било ко одговоран, Саламовић или било ко из Народа и правде, нека буде максимално кажњен.

Лица приведена у јутрошњој акцији Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево због незаконитости у комуналном предузећу "Рад" од 2021. до данас, осумњичена су да су незаконито именовали Нијаза Саламовића, прво за извршног, а касније и за директора предузећа, иако није испуњавао услове за ове позиције.

Привођења у зору: Седам особа ''пало'' због незаконитости у предузећу ''Рад''

Привођења у зору: Седам особа ''пало'' због незаконитости у предузећу ''Рад''

Овим је Саламовићу, који је осумњичен да је у поступку фингирао радни стаж и радно искуство на руководећим пословима, омогућена незаконита корист од 120.000 КМ, коју је остварио обављајући функције које није могао, нити смио вршити.

Приведена лица именовала су Саламовића упркос томе што их је Канцеларија за борбу против корупције упозоравала на неправилности током тог поступка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм