Predsjednik NiP

Konaković: Duplo više kazniti lopova iz Naroda i pravde nego obične građane

  • Izvor: SRNA
  • 14.10.2024. 14:50

Predsjednik partije Narod i pravda Еlmedin Konaković je, nakon privođenja direktora komunalnog preduzeća "Rad" Nijaza Salamovića, koji je član ove stranke, poručio pravosudnim institucijama da, ako se dokaže da je neko iz ove partije lopov, bude duplo više kažnjen nego obične građanin.

"Dajem punu podršku svima koji istražuju bilo koga i poručujem, ako uhvatite lopova iz Naroda i pravde, njega kažnjavajte duplo više nego što kažnjavate obične građane", rekao je Konaković novinarima odgovarajući na pitanje da prokomentariše privođenje Salamovića.

On je poručio institucijama da "ništa ne pakuju i ne namiještaju".

"Salamović nije priveden zbog javnih nabavki i korupcije. Čini mi se da je problem one njegove famozne potvrde u kojoj on, kako kažu oni što su prijavili, nije bio kvalifikovan za imenovanje na poziciju koji obavlja", naveo je Konaković.

Novi detalji: Među uhapšenima izvršni direktor Željeznica FBiH i kadar Naše stranke

Novi detalji: Među uhapšenima izvršni direktor Željeznica FBiH i kadar Naše stranke

On je dao punu podršku istrazi, da budu izneseni svi argumenti, te poručio da ako je bilo ko odgovoran, Salamović ili bilo ko iz Naroda i pravde, neka bude maksimalno kažnjen.

Lica privedena u jutrošnjoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog nezakonitosti u komunalnom preduzeću "Rad" od 2021. do danas, osumnjičena su da su nezakonito imenovali Nijaza Salamovića, prvo za izvršnog, a kasnije i za direktora preduzeća, iako nije ispunjavao uslove za ove pozicije.

Privođenja u zoru: Sedam osoba ''palo'' zbog nezakonitosti u preduzeću ''Rad''

Privođenja u zoru: Sedam osoba ''palo'' zbog nezakonitosti u preduzeću ''Rad''

Ovim je Salamoviću, koji je osumnjičen da je u postupku fingirao radni staž i radno iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućena nezakonita korist od 120.000 KM, koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao, niti smio vršiti.

Privedena lica imenovala su Salamovića uprkos tome što ih je Kancelarija za borbu protiv korupcije upozoravala na nepravilnosti tokom tog postupka.

Pratite nas i putem Vibera