Повампирили се у ФБиХ

Комшићу и Хелезу се од питомаца Војне академије причињавају агресори

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2024. 19:48

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је јако, стабилно и наставиће се са улагањима јер припадници МУП-а први су на бранику када је у питању безбједност грађана, али и Републике Српске, поручено је данас након састанка руководства Српске са челницима МУП-а.

"МУП Српске успјешно испуњава своју задаћу, уставну задаћу, прије свега је то задатак заштита уставног поретка Републике Српске, а наравно унутар тога је укупна безбједност грађана, живота свих у Републици Српској. Не бисмо имали овакво респектно министарство, модерно Министарство унутрашњих послова да прије свега наше политичко руководство није снажно“, каже министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран.

А онда је стигла вијест да су се у Федерацији повампирили због проласка питомаца кроз Приједор. Траже истрагу, надају се казнама, питају "гдје је заједничка одлука Предсједништва", а управо су Зукан Хелез и Жељко Комшић ти који за своје политичке потезе немају сагласности - порука је предсједника Републике Српске. 

Полиција Српске је најорганизованија полицијска структура у БиХ, каже Додик, и истиче да им не препоручује било шта да предузимају према Српској. Српска је спремна за политички дијалог са БиХ, али и да брани своју безбједност. Гдје је одлука Предсједништва када су амерички војни авиони прелијетали БиХ, пита Додик.

"Обични питомци који су дошли, који припадају овдје, или имају родбину или су овдје повезани. У чему је ту проблем? Сад се сјетили Предсједништва, сад им је важна одлука, а када оде Бећировић по свијету и лаје по Републици Српској тада нема Предсједништва? Смрадови једни, дођете у позиције да нас сад питате гдје је одлука Предсједништва, а нисте се сјетили раније, ви сте срушили БиХ. Шта очекујете да ми поштујемо БиХ коју сте ви срушили? То нећемо да поштујемо, нећете ни ви“, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

Неупућени појединци само дижу тензије у БиХ, Амбасада Србије испоштовала је све законске процедуре и ниједним својим потезом није урушила суверенитет и територијални интегритет БиХ. У дефилеу су учествовали кадети војне полиције и академије, а не војници. 

"На основу потписаног споразума између Владе Републике Српске и Владе Републике Србије. Република Србија је озбиљна држава, и испоштовала је све неопходне законске процедуре. У оваквим ситуацијама када кадети у униформама, али без наоружања улазе на територију БиХ неопходно је обавијестити Министарство иностраних послова што је Република Србија и урадила преко своје Амбасаде у Сарајеву“, рекао је замјеник министра безбједности у Савјету министара Александар Гогановић.

"Апсурдно је да истим онима који распирују националну нетрпељивост уз видеo са беспилотним летјелицама и порукама "Најбољи начин за раздруживање, а при том домаће" сада сметају кадети у српским униформама. Која војска би требало да се појави на парастосима и комеморацијама на Козари у Братунцу? Нацистичка? Муџахединска? Која ако не Српска? Из Србије или Републике Српске мање је важно. Знамо ко су жртве а ко злочинци“, порука је предсједника Народне Скупштине Републике Српске Ненада Стевандића. 

Пратите нас и путем Вибера