Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšićeva instrukcija: Niko u ime BiH da ne prisustvuje dodjeli Nobela

  • 09.12.2019. 21:26

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izdao je instrukciju uposlenicima Ambasade Bosne i Hercegovine u Švedskoj da bojkotuju dodjelu Nobelove nagrade zbog književnika Petera Handkea.

Kancelarija predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića informisala je ambasadu Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj o tome da ne postoji ovlaštenje za bilo čije prisustvo u ime Bosne i Hercegovine ceremoniji dodjele Nobelove nagrade potvrđeno je za "N1".

"Ovim putem vas informiramo da Predsjedništvo BiH nije zauzelo stav kojim se bilo ko ovlašćuje da prisustvuje dodjeli Nobelove nagrade u ime Bosne i Hercegovine, a u tome smislu niti u ime Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj. Napominjemo, da bi svaki vid samovoljnog postupanja mimo Ustavom utvrđenih stavova Predsjedništva Bosne i Hercegovine predstavljao kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine", stoji u dopisu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм