Представнички дом

Којић: Правобранилаштво спроводи нелегалне радње

  • Извор: СРНА
  • 21.05.2024. 14:12

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је данас да СНСД не може подржати извјештај о раду Правобранилаштва БиХ за прошлу годину, јер спроводи нелегалне радње и прави једну врсту кривичног дјела активностима на заштити наводне државне имовине.

Током расправе о извјештају о раду Правобранилаштва за прошлу годину, Којић је прецизирао да је говорио о дијелу извјештаја који се односи на наводну државну имовину.

"У извјештају пише да су активности које су вођење резултирале заштитом наводне државне имовине, да је закон о привременој забрани располагања државном имовином тренутно на снази и да Правобранилаштво поступа у складу са надлежностима", рекао је Којић.

Ово никако не радите током грмљавине

Ово никако не радите током грмљавине

Он је указао да је то апсурд, јер у извјештају од 2022. године пише да закон о привременој забрани располагања такозваном државном имовином БиХ још није на снази, а да прописи још нису донесени и да Правобранилаштво нема ингеренције за било какво поступање.

"Ви обмањујете посланике. Да ли чините кривично дјело ако поступате по непостојећем закону. Очигледно је да постоје силе са стране које дају силу Правобранилаштву да ради шта хоће", рекао је Којић.

Он је подсјетио да је основ Дејтонског мировног споразума била расподјела територије БиХ у проценту 49 према 51 одсто.

"БиХ је и састављена по тим принципима гдје је Република Српска унијела 49 одсто своје територије и својих права у БиХ, а Федерација БиХ 51 одсто територије и права", појаснио је Којић.

Додик: Након резолуције народ Српске ће јасно видјети у чијем грму чучи опозиција

Додик: Након резолуције народ Српске ће јасно видјети у чијем грму чучи опозиција

Којићево излагање изазвало је реакцију бошњачких посланика Сафета Кеше и Нихада Омеровића, те Предрага Којовића, а Којић их је позвао да заједно гостују у федералним медијима о овој теми.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)