Predstavnički dom

Kojić: Pravobranilaštvo sprovodi nelegalne radnje

  • Izvor: SRNA
  • 21.05.2024. 14:12

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je danas da SNSD ne može podržati izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za prošlu godinu, jer sprovodi nelegalne radnje i pravi jednu vrstu krivičnog djela aktivnostima na zaštiti navodne državne imovine.

Tokom rasprave o izvještaju o radu Pravobranilaštva za prošlu godinu, Kojić je precizirao da je govorio o dijelu izvještaja koji se odnosi na navodnu državnu imovinu.

"U izvještaju piše da su aktivnosti koje su vođenje rezultirale zaštitom navodne državne imovine, da je zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom trenutno na snazi i da Pravobranilaštvo postupa u skladu sa nadležnostima", rekao je Kojić.

Ovo nikako ne radite tokom grmljavine

Ovo nikako ne radite tokom grmljavine

On je ukazao da je to apsurd, jer u izvještaju od 2022. godine piše da zakon o privremenoj zabrani raspolaganja takozvanom državnom imovinom BiH još nije na snazi, a da propisi još nisu doneseni i da Pravobranilaštvo nema ingerencije za bilo kakvo postupanje.

"Vi obmanjujete poslanike. Da li činite krivično djelo ako postupate po nepostojećem zakonu. Očigledno je da postoje sile sa strane koje daju silu Pravobranilaštvu da radi šta hoće", rekao je Kojić.

On je podsjetio da je osnov Dejtonskog mirovnog sporazuma bila raspodjela teritorije BiH u procentu 49 prema 51 odsto.

"BiH je i sastavljena po tim principima gdje je Republika Srpska unijela 49 odsto svoje teritorije i svojih prava u BiH, a Federacija BiH 51 odsto teritorije i prava", pojasnio je Kojić.

Dodik: Nakon rezolucije narod Srpske će jasno vidjeti u čijem grmu čuči opozicija

Dodik: Nakon rezolucije narod Srpske će jasno vidjeti u čijem grmu čuči opozicija

Kojićevo izlaganje izazvalo je reakciju bošnjačkih poslanika Safeta Keše i Nihada Omerovića, te Predraga Kojovića, a Kojić ih je pozvao da zajedno gostuju u federalnim medijima o ovoj temi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.