Биши официр

Каран: Звецкање оружјем и најава Олује није само Хелезова идеја

  • Извор: СРНА
  • 15.06.2024. 11:03

Звецкање оружјем и најава "Олује" у Републици Српској није само идеја Зукана Хелеза већ западних сила која се покушава спровести у дјело, али им је у томе јединство Срба непремостива препрека, изјавио је Срни бивши официр Контраобавјештајне службе Љубан Каран.

Каран је истакао да је српско јединство препрека за ове циљеве и да се управо због тога напада и Свесрпски сабор, а игнорише да је Србија један од потписника Дејтонског споразума.

"Комплетна замисао са оним гласањем у УН и резолуцијом о Сребреници заснована је на томе да се угаси Српска", рекао је Каран поводом најаве Хелеза да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Каран је истакао да покушаји развлашћивања Републике Српске како би била угашена, а створена унитарна БиХ траје деценијама кроз подлу дипломатску акцију која је резултирала и резолуцијом о Сребреници.

Филиповић: Хелез треба да буде смијењен и процесуиран

Филиповић: Хелез треба да буде смијењен и процесуиран

Он је упозорио да је намјера да се сталним притисцима Срби у Српској, баш као што се то данас чини на Косову и Метохији, натјерају на тихи егзодус, а да је, ако се Срби побуне предвиђен радикалнији сценарио о којем говори и Хелез.

"Ако се Срби побуне, а и то је предвиђено, предвиђена је та `бошњачка Олуја` по узору на Хрватску, гдје би учествовале и западне силе. Срби би били проглашени одговорним", рекао је Каран.

Управо из тог разлога, каже, они који прижељкују такав развој догађаја злоупотребљавају Свесрпски сабор тврдећи да "разбија Дејтонски споразум".

Према његовим ријечима, Свесрпски сабор се толико напада јер је то кључ рјешења српског проблема у опасним околностима у којим се српски народ налази не само у Републици Српској него и у Србији, конкретно на Косову и Метохији.

Он је указао да из Сарајева сада долази тумачење да Србија нема никакве везе са Републиком Српском да би је натјерали да Српску остави саму на цједилу и да "најпре уништи једне, а послије друге".

Делегација ЕУ реаговала на пријетње Хелеза

Делегација ЕУ реаговала на пријетње Хелеза

"То је циљ, али Срби су то прозрели и ово, као и јединство са Српском православном црквом, јачање српске војске која је исто тако гарант постојања и Републике Српске, доводи у питање ове њихове прљаве замисли", истакао је Каран.

Каран је рекао да многи у Сарајеву сањају да ће причу о постојању Републике Српске завршити пресијецањем у Брчком, али да би уколико неко покушао да физички пресјече дистрикт и преко њега Републику Српску то било као да је војно напао Бањалуку.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез најавио је да ће бошњачке власти, у свјетлу Резолуције о Сребреници затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Он је Србима запријетио да ће, ако се не повинују овом плану о подјели, "извући дебљи крај" и проћи као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији "Олуја".

Давидовић: Док биљежимо нападе на повратнике у ФБиХ, министар Хелез позира са пушком

Давидовић: Док биљежимо нападе на повратнике у ФБиХ, министар Хелез позира са пушком

Хелез је поручио и да би за Србе била "предност" ако би се сами иселили као и да представници међународне заједнице са којима сваки дан разговара дјеле његове ставове.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.