Савјетник предсједника Српске

Давидовић: Док биљежимо нападе на повратнике у ФБиХ, министар Хелез позира са пушком

  • Извор: СРНА
  • 15.06.2024. 09:32

Савјетник предсједника Републике Српске Немања Давидовић изјавио је Срни да је напад на српског повратника у Мостару, у коме је запаљен његов аутомобил, још један у низу инцидената који указују на несигурност и угроженост повратника у Федерацији БиХ.

Давидовић је указао да и поред бројних случајева напада, починиоци остају неоткривени и некажњени, што додатно подстиче несигурност међу повратницима у тај ентитет.

Оштро осуђујући овај напад, Давидовић је апеловао на надлежне органе да што прије пронађу и казне починиоце, јер сигурност повратника у ФБиХ мора бити приоритет, а не само још један евидентирани напад и да се на томе све заврши.

Кузмановић: Декларација је програм рада и развоја Српске

Кузмановић: Декларација је програм рада и развоја Српске

"Недавни случајеви појаве увредљивих графита на дјечијем игралишту у Ливну, натписа на згради Амбасаде Србије, те Мађарске и Словачке у Сарајеву јасан су знак непријатељства и насиља, а вандали остају несанкционисани", истакао је Давидовић.

Он је нагласио да у дану када је нападнут повратник у Мостару, министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез позира са пушком у нападачком ставу.

Давидовић је упитао какву поруку министар шаље том фотографијом у земљи са толико рана и ожиљака из рата и са толико сталних напетости и проблема који би требало да муче све у БиХ, а поготово званичнике.

Детаљи злочина леде крв: Убио оца на Ускрс па комшијама рекао да је у затвору

Детаљи злочина леде крв: Убио оца на Ускрс па комшијама рекао да је у затвору

"Интересантно је и замислити какве би реакције изазвало да се предсједник Републике Српске Милорад Додик или било који министар из Републике Српске фотографисао са пушком у рукама. Колико и каквих би то реакција произвело и колико би било изјава о угрожености? Овако, када то уради Хелез, још једном излазе на површину двоструки аршини, пристрасност и неравноправност појединих дежурних 'чувара мира' из Сарајева", констатовао је Давидовић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.