Савјет министара БиХ

Изградња новог павиљона Студентског центра "Бориша Старовић" у Фочи

  • Извор: Агенције
  • 07.05.2024. 18:07

Савјет министара прихватио је иницијативу Министарства финансија и трезора и именовао делегацију за вођење преговора ради закључивања споразума о зајму између Саудијског фонда за развој и БиХ за Пројекат изградње студентског дома на Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, у износу 13 милиона долара.

Реализацијом пројекта изградње студентског дома на Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву биће обезбијеђено додатних 380 смјештајних јединица проширењем простора и изградњом новог павиљона Студентског центра "Бориша Старовић" у Фочи, саопштено је из Савјета министара.

На овај начин жели се допринијети побољшању квалитете наставе и услова студирања за студенте у Републици Српској, истиче се у саопштењу.

Кошарац: Видљиво је да се покушава трасирати пут изборног процеса на Шмитовим ставовима

Кошарац: Видљиво је да се покушава трасирати пут изборног процеса на Шмитовим ставовима

Зајам је алоциран на Републику Српску, с роком отплате од 20 година, укључујући пет година грејс периода уз каматну стопу од 1,5 одсто годишње.

Министарство финансија и трезора ће након завршених преговора Савјету министара доставити нацрт овог споразума и основе за његово закључивање.

Подршка изградњи научно-технолошког парка у Бањалуци

Савјет министара прихватио је данас иницијативу Министарства финансија и трезора и именовао делегацију за вођење преговора ради закључивања споразума о зајму у износу од 13 милиона долара за Пројект изградње научно-технолошког парка у Бањалуци између Саудијског фонда за развој и БиХ.

Циљ овог пројекта је изградња и опремање научно-технолошког парка, те адаптација постојећег платоа поред објекта у модеран паркинг у склопу Кампуса Универзитета у Бањалуци, укупне корисне површине 7.758 метра квадратна на пет етажа.

Форто: Измјене Изборног закона БиХ усвајати након избора

Форто: Измјене Изборног закона БиХ усвајати након избора

Изградњом и опремањем научно-технолошког парка стварају се услови за даљи развој привреде и јачања сарадње научно-техничких организација са субјектима привреде, уз отварање нових радних мјеста, дигитални развој и побољшање конкурентности Републике Српске, саопштено је из Савјета министара.

Зајам вриједан 13 милиона долара Саудијског фонда за развој отплаћиваће се 20 година с грејс периодом од пет година, уз годишње камате од 1,5 одсто, а алоциран је на Републику Српску.

Министарство финансија и трезора ће након завршених преговора Савјету министара доставити нацрт овог споразума и основе за његово закључивање.

На данашњој сједници Савјета министара прихваћена је иницијатива Министарства финансија и трезора и именована делегација за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму - додатно финансирање за изградњу трамвајске пруге на релацији Илиџа - Храсница.

Стивен Сигал за АТВ: Инаугурација Путина дивна, Србија и Русија пријатељске земље

Стивен Сигал за АТВ: Инаугурација Путина дивна, Србија и Русија пријатељске земље

Ријеч је о пет милион евра додатног задужења са алокацијом на Федерацију БиХ, Кантон Сарајево – Министарство транспорта Кантона Сарајево, с роком отплате од 15 година, уз грејс период од три године и еурибор камату.

Реализацијом овог пројекта биће унапријеђен квалитет јавног линијског превоза путника уз увођење европских стандарда, заштиту животне средине, наводи се у саопштењу.

На приједлог Министарства финансија и трезора прихваћена је иницијатива и именована делегација за вођење преговора ради закључивања уговора о зајму - додатно финансирање уа реализацију пројекта "Адаптивно управљање транспортом" (Јавни превоз Сарајево е-Мобилност) између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Средства зајма у износу пет милиона евра намијењена су за набавку савременог интелигентног система за управљање и надзор саобраћаја с приоритетима јавног превоза, видеонадзорног система и видеодетекције инцидената заснованих на најновијим технологијама.

Додатни зајам алоциран је на ФБиХ, Кантон Сарајево с роком отплате од 15 година, уз грејс период од три године и еурибор камате, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.