Нови притисци

Из Сарајева пријете Српској новим санкцијама

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2024. 19:23

Из Сарајева Српској пријете новим америчким санкцијама. Елмедин Конаковић након повратка из Америке каже да ће санкције  бити још жешће и оштрије.

Ове срамне пријетње Министра спољних послова у Савјету министара БиХ Елмедина Конаковића стижу након што је 80 радника Уна ТВ, баш због америчких санкција остало без посла. 

"Имам информације да ће санкције бити жешће, оштрије и дубље уколико сецесионистичке поруке из Републике Српске не престану. Поново из Америке долазим, и поново му носим исту поруку. Нема шансе да се нешто може промијенити, може се промијенити само да Републиканци буду агилнији, ништа се не може промијенити", пријети Конаковић.

Додик у Француској бодрио Србију против Америке: Сусрет два Дрим тима

Додик у Француској бодрио Србију против Америке: Сусрет два Дрим тима

Ово је још један од доказа да бошњачки политичари шурују са Американцима. И то није ништа ново, јер америчку Амбасаду слијепо слушају. Зато им из америчке Амбасаде све и попуштају. Шта год радили, они санкције неће добити. 

"А гдје нестаде она велика прича у Сарајеву око учешћа високих функционера у контактима са картелима, нарко картелима? Како се о томе ништа не прича? Како је поново главна тема Милорад Додик. Због чега Додик, због своје реторике. Имате људе који су данас у власти а сарађивали су са нарко картелом. Који су убијали. Знате зашто се десило, зато што су једног дана на координацији, како они то зову, у америчкој Амбасади је речено, пустите Дину Конаковића, пустите картеле, сада је на реду Милорад Додик", рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

О повезаности Конаковића и нарко картела извјештавали су медији из другог ентитета. У Српској мисле да је уцијењен и да ради по диктату. Уосталом, сам је једом рекао: "Вежи коња гдје ти ага каже".

"Знамо да се он и малтене цијела његова породица налазе у једној мрежи која се зове скај апликација и како јавност извјештава, очито да има основа за његову одговорност по питању наркотика и осталог. Што значи да је он личност, политичар којег је могуће уцијенити", каже Душан Павловић.

Стиже и у дио БиХ: Словенију погодило невријеме, бујица однијела човјека

Стиже и у дио БиХ: Словенију погодило невријеме, бујица однијела човјека

Док Конаковић пријети санкцијама САД-а, нико не прича о радницима који су остали без посла. Муслимански политичари о томе ћуте, или одговоре на питање. А и када одговоре, боље да су ћутали.

"Осамдесет људи остаје без посла, и то остају без посла на начин да је то масло, народски речено, страног фактора. Да нема никакве везе са домаћим властима, односно да су домаће власти, прије свега ове из заједнице, савезне власти, заједнички органи, апослутно немоћно у овом случају. Не само да су немоћни него и ћуте", истиче предсједник Удружења новинара Српске Данијел Симић.

Не само да ћуте, већ и лобирају да притисци на руководство Српске буду још већи. Због притисака на удару су радници санкционисаних фирми. Због притисака се гаси слобода говора. Американци већ трећу годину покушавају да угасе и АТВ који су санкционисали чак два пута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: 16 блокова (12+)

    ''Филм: 16 блокова (12+)

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: 1994 (16+) (Р)

    ''Серија: 1994 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм