Novi pritisci

Iz Sarajeva prijete Srpskoj novim sankcijama

  • Izvor: ATV
  • 28.07.2024. 19:23

Iz Sarajeva Srpskoj prijete novim američkim sankcijama. Еlmedin Konaković nakon povratka iz Amerike kaže da će sankcije  biti još žešće i oštrije.

Ove sramne prijetnje Ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Еlmedina Konakovića stižu nakon što je 80 radnika Una TV, baš zbog američkih sankcija ostalo bez posla. 

"Imam informacije da će sankcije biti žešće, oštrije i dublje ukoliko secesionističke poruke iz Republike Srpske ne prestanu. Ponovo iz Amerike dolazim, i ponovo mu nosim istu poruku. Nema šanse da se nešto može promijeniti, može se promijeniti samo da Republikanci budu agilniji, ništa se ne može promijeniti", prijeti Konaković.

Dodik u Francuskoj bodrio Srbiju protiv Amerike: Susret dva Drim tima

Dodik u Francuskoj bodrio Srbiju protiv Amerike: Susret dva Drim tima

Ovo je još jedan od dokaza da bošnjački političari šuruju sa Amerikancima. I to nije ništa novo, jer američku Ambasadu slijepo slušaju. Zato im iz američke Ambasade sve i popuštaju. Šta god radili, oni sankcije neće dobiti. 

"A gdje nestade ona velika priča u Sarajevu oko učešća visokih funkcionera u kontaktima sa kartelima, narko kartelima? Kako se o tome ništa ne priča? Kako je ponovo glavna tema Milorad Dodik. Zbog čega Dodik, zbog svoje retorike. Imate ljude koji su danas u vlasti a sarađivali su sa narko kartelom. Koji su ubijali. Znate zašto se desilo, zato što su jednog dana na koordinaciji, kako oni to zovu, u američkoj Ambasadi je rečeno, pustite Dinu Konakovića, pustite kartele, sada je na redu Milorad Dodik", rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

O povezanosti Konakovića i narko kartela izvještavali su mediji iz drugog entiteta. U Srpskoj misle da je ucijenjen i da radi po diktatu. Uostalom, sam je jedom rekao: "Veži konja gdje ti aga kaže".

"Znamo da se on i maltene cijela njegova porodica nalaze u jednoj mreži koja se zove skaj aplikacija i kako javnost izvještava, očito da ima osnova za njegovu odgovornost po pitanju narkotika i ostalog. Što znači da je on ličnost, političar kojeg je moguće ucijeniti", kaže Dušan Pavlović.

Stiže i u dio BiH: Sloveniju pogodilo nevrijeme, bujica odnijela čovjeka

Stiže i u dio BiH: Sloveniju pogodilo nevrijeme, bujica odnijela čovjeka

Dok Konaković prijeti sankcijama SAD-a, niko ne priča o radnicima koji su ostali bez posla. Muslimanski političari o tome ćute, ili odgovore na pitanje. A i kada odgovore, bolje da su ćutali.

"Osamdeset ljudi ostaje bez posla, i to ostaju bez posla na način da je to maslo, narodski rečeno, stranog faktora. Da nema nikakve veze sa domaćim vlastima, odnosno da su domaće vlasti, prije svega ove iz zajednice, savezne vlasti, zajednički organi, aposlutno nemoćno u ovom slučaju. Ne samo da su nemoćni nego i ćute", ističe predsjednik Udruženja novinara Srpske Danijel Simić.

Ne samo da ćute, već i lobiraju da pritisci na rukovodstvo Srpske budu još veći. Zbog pritisaka na udaru su radnici sankcionisanih firmi. Zbog pritisaka se gasi sloboda govora. Amerikanci već treću godinu pokušavaju da ugase i ATV koji su sankcionisali čak dva puta.

Pratite nas i putem Vibera