Sarajevo

Iz Dubaija doputovalo 200 ljudi, među kojima i stranci

  • 23.03.2020. 17:25

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio avion iz Dubaija sa oko 200 putnika, među kojima je bilo državljana Crne Gore i Sjeverne Makedonije, rekao je Srni savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman.

On je naveo da su državljani Crne Gore, u organizaciji crnogorske Ambasade u BiH, transportovani do graničnog prelaza Zupci.

"Oni su specijalnim autobusom koji je došao iz Crne Gore transportovani do graničnog prelaza Zupci, odakle će dalje nastaviti put svojim kućama", rekao je Hofman i istakao da je avion sletio u podne.

On je dodao da su državljani Sjeverne Makedonije dobili rješenja o samoizolaciji.

Hofman je ističe da niko od stranih državljana, ko je došao u BiH u posljednjih pet dana, nije smješten u karantin u nekom šatorskom naselju, namijenjenom za četrnaestodnevnu izolaciju.

"Nevjerovatno je da ni nakon pet dana, otkako su Oružane snage postavile šatorske izolatorijume, uprave entitetskih civilnih zaštita nisu logistički opremile", ocijenio je Hofman.

Iz tog razloga, objasnio je Hofman, strani državljani se ne upućuju u karantinske šatore i ne sprovodi odluka koju je donijelo Predsjedništvo BiH.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм