"У томе нема ништа чудно"

Исак: Све урађено у складу са процедурама, међуполицијска сарадња није агресија

  • 20.07.2024. 17:15

Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак изјавио је да је све урађено у складу са процедурама када је ријеч о доласку шест полицијских службеника МУП-а Србије, који ће бити распоређени као испомоћ у току туристичке сезоне у Бањалуци, Фочи и Требињу.

Исак је, поводом реаговања појединих политичара из Сарајева на долазак српских полицајаца, истакао да је неодговорно и срамотно међуполицијску сарадњу представљати као покушај агресије и стварати слику да шест полицијских службеника МУП-а Србије представљају националну пријетњу БиХ.

Акција чаршијских странака против српске полиције

Акција чаршијских странака против српске полиције

Он је навео да постоји безброј примјера међуполицијске сарадње министарстава унутрашњих послова региона и да у томе нема ништа чудно, додајући да МУП Србије у току туристичке сезоне има распоређене полицијске службенике у Хрватској и Црној Гори, а да ће МУП Републике Српске у току туристичке сезоне распоредити своје полицијске службенике на територији Србије, преноси Кликс.

- Међуполицијска сарадња у туристичким сезонама, као и у свим другим видовима међуполицијске сарадње одвија се у складу са националним законодавством и потписаним споразумима - рекао је Исак.

Ковачевић: И пошиљку колача из Србије, у Сарајеву би окарактерисали као чин агресије на БиХ

Ковачевић: И пошиљку колача из Србије, у Сарајеву би окарактерисали као чин агресије на БиХ

Он је позвао политичаре и носиоце јавних функција да не дижу беспотребно тензије и да не стварају осјећај страха код грађана неодговорним понашањем и политиканством.

СДА је договорену полицијску сарадњу и распоређивање припадника МУП-а Србије у Бањалуци, Фочи и Требињу назвала "дијелом великосрпског пројекта" и "дестабилизацијом БиХ", док Демократски фронт од Савјета министара тражи да изда налог Граничној полицији БиХ и да се спријечи договорени долазак полицајаца из Србије.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је да ће од понедјељка, 22. јула, у Бањалуци, Фочи и Требињу бити распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно са колегама из Републике Српске.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између министарстава унутрашњих послова Србије и Српске у истом периоду биће ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору које ће туристи моћи да контактирају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.