"U tome nema ništa čudno"

Isak: Sve urađeno u skladu sa procedurama, međupolicijska saradnja nije agresija

  • 20.07.2024. 17:15

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak izjavio je da je sve urađeno u skladu sa procedurama kada je riječ o dolasku šest policijskih službenika MUP-a Srbije, koji će biti raspoređeni kao ispomoć u toku turističke sezone u Banjaluci, Foči i Trebinju.

Isak je, povodom reagovanja pojedinih političara iz Sarajeva na dolazak srpskih policajaca, istakao da je neodgovorno i sramotno međupolicijsku saradnju predstavljati kao pokušaj agresije i stvarati sliku da šest policijskih službenika MUP-a Srbije predstavljaju nacionalnu prijetnju BiH.

Akcija čaršijskih stranaka protiv srpske policije

Akcija čaršijskih stranaka protiv srpske policije

On je naveo da postoji bezbroj primjera međupolicijske saradnje ministarstava unutrašnjih poslova regiona i da u tome nema ništa čudno, dodajući da MUP Srbije u toku turističke sezone ima raspoređene policijske službenike u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a da će MUP Republike Srpske u toku turističke sezone rasporediti svoje policijske službenike na teritoriji Srbije, prenosi Kliks.

- Međupolicijska saradnja u turističkim sezonama, kao i u svim drugim vidovima međupolicijske saradnje odvija se u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i potpisanim sporazumima - rekao je Isak.

Kovačević: I pošiljku kolača iz Srbije, u Sarajevu bi okarakterisali kao čin agresije na BiH

Kovačević: I pošiljku kolača iz Srbije, u Sarajevu bi okarakterisali kao čin agresije na BiH

On je pozvao političare i nosioce javnih funkcija da ne dižu bespotrebno tenzije i da ne stvaraju osjećaj straha kod građana neodgovornim ponašanjem i politikanstvom.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju nazvala "dijelom velikosrpskog projekta" i "destabilizacijom BiH", dok Demokratski front od Savjeta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da će od ponedjeljka, 22. jula, u Banjaluci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno sa kolegama iz Republike Srpske.

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Srpske u istom periodu biće angažovani policijski službenici MUP-a Republike Srpske u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći da kontaktiraju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.