Министар МУП-а ФБиХ

Исак: Имам најјачи тим у држави, може да води америчку службу

  • Извор: Кликс
  • 25.03.2024. 19:41

Министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак оцијенио је рад свог претходника Аљоша Чампаре и истакао да је урадио више него његови претходници за 20 година.

Рамо Исак је за Кликс коментарисао своју изјаву у којој је навео да је за 100 дана рада, након формирања Владе ФБиХ, урадио више него његови претходници за 20 година.

„Данас само то могу потврдити, више се урадило не само за задњих 20 него задњих 30 година“. рекао је Исак набрајајући ресоре у којима је направљен помак.

Резултати рада

С обзиром на то да је његов претходник девет година био Аљоша Чампара (НиП), а који је сада дио владајуће коалиције упитан је да прокоментарише да ли сматра да Чампара није радио довољно и добро.

Странци умијешани о причу о литијуму

Странци умијешани о причу о литијуму

„Ја мислим да у задњих 20 година особе које су обнашале дужност министра свој посао нису радиле на начин како су то требале да раде. Били су то људи из друге струке и нису знали да препознају шта то треба. Ја сам каријеру почео као полицајац и завршио сам је као криминалистички службеник. Човјек сам из струке и окупио сам најбољи тим, далеко најјачи тим имам у држави, може да води америчку службу“, објашњава Исак.

Додаје да резултати које Министарство постиже нису само до њега, јер је он само један у низу те заслуге припадају тиму.

Задовољавајућа безбједност

Незаобилазна тема је било и питање безбједности у ФБиХ. Иако надлежни истичу да је безбједносна ситуација задовољавајућа и на високом нивоу, грађани се с њима не слажу.

Исак је објаснио да се сигурносна ситуација може посматрати са два аспекта – први је субјективни доживљај, а други су параметри, односно статистика. А статистика је, каже, задовољавајућа.

„Ако узмемо ситуацију у БиХ, земљама региона, Европској унији, можемо рећи да је ситуација у БиХ далеко најбоља“, каже Исак.

Истакао је да се сада у притвору налази 40 – 50 особа због пријава за породично насиље, а гдје ће провести 30 дана.

Више од десет тржних центара евакуисано због дојаве о бомбама

Више од десет тржних центара евакуисано због дојаве о бомбама

Након трагичног убиства Амре Кахримановић у Тузли, коју је убио полицајац Елвис Ћустендил из службеног пиштоља који је био на годишњем одмору, упућена је депеша да се покрену љекарски прегледи у свим кантонима.

Тада се дошло до шокантних података, љекарски прегледи се годинама нису реализовали.

„Кад сам видио шта се све није радило схватио сам који ја проблем имам. Требало ми је 100 дана да утврдим шта сви редом прије мене нису радили. Тим у којем сам ја сада најбоље ради посао“, истиче.

Фотографија са Сакићем

С обзиром на то да је његова фотографија с Елведином Сакићем на друштвеним мрежама подигла прашину због чињенице да је Сакић провео године у затвору због криминалних активности објаснио је да свако има право на шансу.

„Био је лице које је било на издржавању затворске казне због ситних крађа. У једном моменту је то лице схватило да се не треба бавити криминалом и да треба бити позитивна особа, не користи на друштвеним мрежама ‘је’ и ‘бе’, зашто му не дати шансу“, рекао је Исак.

О себи каже да је обичан човјек. Ипак, иако је пријавио имовину у вриједности од 18 милиона марака каже да је та вриједност одавно пуно већа. Каже да је пријавио само оно што му је закон наложио да пријави.

Супруга најбоље обезбјеђење

Објаснио је да су у Америци, Турској и Њемачкој тјелохранитељи у првом плану те због тога и он фотографише чланове свог обезбјеђења.

„Око себе имам два до три момка из обезбјеђења, а након посла немам никакво обезбјеђења, тада је моје обезбјеђење моја супруга. Ја и она једно друго обезбјеђујемо, сви нас виде, ходамо сами, дружимо се“, рекао је.

Оповргнуо је наводе да се против два полицајца у МУП-у ЗДК води поступак јер нису ништа подузели када је он, наводно, физички напао два момка на једној пумпи.

Медији: Руска војска контролише авионске бомбе са удаљености која се сматрала немогућом

Медији: Руска војска контролише авионске бомбе са удаљености која се сматрала немогућом

„Нисам ја силеџија, онај којег сте малоприје дефинисали. Извор није тачан. Немам нити сам имао било какве проблеме“, објаснио је и додао да против њега нико ништа није могао подузети.

На крају је казао како доживљава шале на друштвеним мрежама у којима је он главни актер.

„Мене то баш добро насмије. Ја знам које су кухиње које то раде и замолио бих Бога да им да срећу коју ја имам”, рекао је.

Странка на чијем је челу Снага народа ће, каже, на предстојећим изборима изаћи само на ниво ФБиХ, али је након локалних избора најавио њено ширење на подручје Републике Српске.

На констатацију водитељке да би у том случају Исак могао бити и у Предсједништву БиХ, он је одговорио:

„Никад се не зна, како кажу, то само Бог зна шта се може десити. На мени је да радим, да својим радом оправдам повјерење које сам добио, а остало ће грађани да процијене. Ако грађани процијене да требам негдје бити – бићу, ако процијене да не требам – нећу“, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм