Тужилаштво одбило

"Институт" из Канаде подноси пријаве против Додика и Цвијановићеве

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2024. 19:10

Не одустају разна бошњачка удружења у прогону званичника Републике Српске. Овај пут поново се активирао фамозни такозвани Институт за истраживање геноцида из Канаде па поднио кривичну против предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић због наводног кршења Инцковог закона, као и због удара на уставни поредак БиХ. Међутим, овај пут Тужилаштво БиХ је донијело наредбу о непровођењу истраге. Ради се о једној компромитованој групи људи, који су и раније покушавали да нападају званичнике Републике Српске, кажу у Кабинету предсједника Републике.

„Да би нека институција оправдала ту ријеч институт у своме називу, мора да има одређене резултате свог рада, који се темељи на дуготрајном и мукотрпном научноистраживачком раду. То је скоро па немогуће за поменути институт, из простог разлога што њихов задатак граничи са научном фантастиком.  То вам одмах говори о компромитујућем карактеру тог института, да је ријеч о једној политичкој експозитури из Сарајева, која је ето регистрована у Канади, и дјелује из иностранства против домаћих политичких актера“, изјавио је Марко Ромић, савјетник предсједника Републике Српске.

Све је то дио шире пропаганде у којој нажалост учествују и представници Исламске вјерске заједнице, упозорава правник Огњен Тадић. Исламска заједница недавно је, тачније на Преображење, поново емитовала хутбу мудериса Незима Халиловића, контроверзног имама, који је био и посланик СДА и блиско је повезан са породицом Изетбеговић. У том говору, Халиловић апелује на све Бошњаке да што више експлоатишу пресуду о Сребреници, јер Србе треба тиме оптеретити до Судњег дана. 

„Моји наивни Бошњаци, умјесто да експлоатишу пресуду Међународног суда у Хагу за геноцид, знате ли ви шта о значи? То значи терет на једном народу, којег се не могу ослободити до кијамета. То значи да морамо стално да инсистирамо и понављамо ту пресуду“, говори Незим Халиловић

А што се тиче самог Института, довољно говори да њихов канал на Јутјубу постоји од 2012. године. За то вријеме нису објавили ниједан видео снимак, а укупно имају 10 пратилаца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)