Ненад Нешић

Хелеза на аеродрому у Бечу сваки пут претресу до голе коже

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 20:15

Министра одбране БиХ Зукана Хелеза сваки пут када ступи на аеродром у Бечу, у Аустрији, претресу до голе коже, рекао је министар безбједности Бих Ненад Нешић гостујући у емисији АТВ-а Имате ријеч са Милијаном Кос.

"Мени је жао господина Хелеза јер сваки пут када слети на аеродром у Бечу доживи једну неугодност зато што га издвоје са стране и претресу га до голе коже“, рекао је министар безбједности БиХ Ненад Нешић.

Нешић је додао да је приликом прошлог сусрета са министром унутрашњих послова Аустрије хтио да пита зашто тако поступају са Хелезом али није.

"Обећавам Хелезу да ћу сљедећи пут питати“, рекао је Нешић.

Нешић је рекао да Хелез за њега често износи неке приче које нису тачне.

"Ја кад год дођем дочека ме возило, делегација и дочекају ме у статусу који уживам“, рекао је Нешић.

Нешић је још једном нагласио да му је жао Зукана Хелеза зато што има такав статус у Аустрији која је нама блиска држава.

"Ја сам то скоро сазнао и провјерио сам информацију код наших безбједносних агенција и то је тачна информација али ја немам могућности да утичем да га смијенимо или опозовемо“, рекао је Нешић.

Добра сарадња Министарства безбједности и Обавјештајно-безбједносне агенције

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је за АТВ да се у посљедње вријеме често може чути да је Обавјештајно-безбједносна агенција (ОБА) БиХ прислушкивала више од сто особа али, како каже, он таквих информација нема.

"Али имамо информације да је Обавјештајна служба под претходним руковоством радила многе ствари и ја вјерујем да ће Тужилаштво то да истражи и обавијести јавност“, навео је Нешић.

На крају крајева, поручује Нешић, неко мора да одговара - или они који износе неистините оптужбе или они који су радили незаконито.

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је поручио да очекује од директора Обавјештајно-безбједносне агенције Алмира Џуве и његовог замјеника Ристе Зарића да врате професионализам и законитост у ту службу.

Нешић поручује да ће на томе инсистирати.

ОБА није под ингеренцијом Министарства безбједности него постоји Комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције.

"Ја немам директна овлштења над Обавјештајно-безбједносном агенцијом, али сарађујемо и могу да похвалим сарадњу која је на висиоком нивоу откако имамо нову структуру“, каже Нешић.

О страним службама

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је за АТВ да у БиХ дјелује велики број страних служби.

"БиХ је трусно подручје и на териротији БиХ дјелује велики број страних служби“, рекао је Нешић.

Нешић је подсјетио да се поједини високи званичници, као што је Хелез, позивају на информације које долазе од страних служби.

"Сарадња са страним службама је кривично дјело и предвиђена је санкција - казна до десет година затвора“, подсјетио је Нешић.

Нешић је додао да се још двоуми да ли ће против Хелеза поднијети кривичну пријаву због појединих изјава и тога што показује да има сарадњу са страним службама а налази се на  тако високој позицији.

"Увијек дајем могућност да је човјек прелетио и рекао и оно што не мисли да би себи дао на важности. Хелез је желио да подигне своју популарност у свом бирачком тијелу таквим изјавама. Тако је он рекао и да ће предсједник Републике Српске Милорад Додик побјећи из Републике Српске а такве информације не постоје. Додик нема намјеру да оде из Републике Српске - он жели да остане и остаће у Републици Српској, браниће Републику Српску и то је његов животни пут - он се опредијелио да то ради и вјерујем да ће то успјешно да уради“, каже Нешић.

Нешић истиче да не жели додатно да компликује ионако закомпликоване односе у БиХ.

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић каже да се Зукан Хелез на један начин понаша пред камерама а на други када нема камера.

"Без камера он је спреман на шалу и сарадњу. Више пута је похвалио предсједника Републике Српске и рекао да је штета што Бошњаци немају таквог предсједника“, рекао је Нешић.

Нешић истиче да је са Хелезом имао добру сарадњу до Зукановог задњег гостовања на једној федералној телевизији те, додаје Нешић, од тада нису имали никакав контакт.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.